Csodás nyár!

2023.09.30. 08:04

Búcsúzik erre az évre a Hegykői Csipkeház

Vajon van az öreg falaknak emlékezete? Ha igen, akkor a közel kétszáz éves Hegykői Csipkeház biztosan emlékezni fog erre a nyárra: sokkal több vendéget fogadott, színes programoknak adott otthont.

Kisalföld.hu

Forrás: Hegykői Csipkeház

Szeptember 30-án véget ér a főszezon a Hegykői Csipkeházban, az állandó kiállítás és a pajta bezár, a fűszer- és gyógynövénykert azonban továbbra is szabadon látogatható. Bár tulajdonképpen mindez csak részben igaz, mert előzetes bejelentkezés alapján csoportokat továbbra is örömmel lát vendégül a Csipkeház. 

Sikeres szezont zárhat idén Szigethy Istvánné höveji csipkéit és a Fertő parton egykor élt elődeink eszközeit bemutató kiállítóhely. Évről évre több látogató érkezik a kiállításra. Ez volt az a nyár, amikor hungarikummá vált a höveji fehérvarrás, márpedig a Hegykői Csipkeházban közel 250 eredeti höveji csipkét tekinthetnek meg az érdeklődők.

A Csipkeház tehát továbbra is várja a csoportokat, az ajtó májusig már csak miattuk, nekik nyílik. A csipkék őrzői most pihennek kicsit, de miközben ők feltöltődnek, megújulnak majd a rájuk bízott kincsek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában