Színpadon Az öröm útja

2023.08.02. 12:11

Készülnek a helyi és környékbeli amatőr színjátszók a fertőszéplaki előadásra - Fotók, videó

Ismét lázban ég Fertőszéplak kultúraszerető közössége, készülnek Az öröm útja misztériumjáték bemutatójára, amiben ők maguk a szereplők. A csütörtöki és pénteki előadás is a sportpályán, a rendezvénysátorban lesz este 9 órától.

Bódvai Ildikó

A minden nyáron összeálló, némileg változó társulat a próbák során igazi közösséggé formálódott. – Tíz évvel ezelőtt arra gondoltam, hozzunk létre egy olyan közösségi programot, aminek nemcsak nézői vagyunk, hanem szereplői és alakítói is. Fontosnak tartottam, hogy a környező településekről is bekapcsolódjanak azok az emberek, akik hasonlóan gondolkoznak, mint mi. Az összetartó közösség mellett egy védjegyet, brandet is akartam építeni Fertőszéplaknak. Ma ha valaki azt mondja, Az öröm útja, arról a település jut eszébe, és ez fordítva is igaz – mesélt a kezdetekről Kóbor Attila, a település polgármestere, a darab egyik apostola. A képviselő-testület is támogatta az ötletét, de ahhoz, hogy a mai formájában megelevenedő produkció összeálljon, nagyon sok segítő közreműködőre volt szükség. 

A feltámadt Jézusról szóló, zenés misztériumjátékot 2016 óta minden évben bemutatják Fertőszéplakon. A nyaranta színpadra vitt darab évről évre fejlődik és a szereplők is egyre rutinosabbak, így valóban mély lelki élményt nyújt mindazoknak, akik nyitott szívvel nézik és hallgatják. 

A darabról azt kell tudni, hogy Az öröm útja címmel 1968-ban jelent meg Louis Evely belga pap könyve. Ebben arról írt, hogy a keresztúti ájtatossághoz hasonlóan a húsvét és pünkösd közötti időszakban is elmélkedhetnénk azokon az eseményeken, melyek a feltámadás után történtek Jézussal, az apostolokkal és az első tanítványokkal. 

– Ez a színdarab egy hitvallás, büszke vagyok rá, hogy részese lehetek az előadásnak – tette hozzá a polgármester. A darab rendezője és forgatókönyvírója dr. Kovács András, zeneszerzője Pipó József. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában