Hitélet

2023.07.17. 13:27

Huszonnégy órás szentségimádás szeptemberben Győrben

Kisalföld.hu

Főpásztori levelében dr. Veress András megyéspüspök így informálta az egyházmegye papjait: 

...székesegyházunk több éve tartó felújítása befejeződött. Ennek részeként kialakítottunk egy örökimádási kápolnát, ahol papok és hívek a nap 24 órájában bármikor szentségimádást végezhetnek. A 24 órás szentségimádás szeptember 13-tól veszi kezdetét, a székesegyház újraszentelésének ünnepe után. Szeretettel kérem a győri és Győr környéki híveket, hogy jelentkezzenek a szervezőnél azok, akik meghatározott időben rendszeresen tudnak vállalni egy óra imádságot az Oltáriszentség előtt. A szervező elérhetősége: +36-70/4209-359.

Végéhez érkezett a győri Nagyboldogasszony-­székesegyház többéves felújítása. Az újraszentelésre, mely szeptember 13-án lesz, nagykilenceddel készül az egyházmegye, azaz az egyes esperesi kerületek elzarándokolnak a főtemplomba. Minden hónap 17-én más kerület vesz részt a 18 órakor kezdődő szentmisén. E hónapban a Csornai Esperesi Kerület, augusztusban pedig a Mosoni Esperesi Kerület zarándokol el a székesegyházba. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában