33 alkotás

2023.07.31. 20:20

Experimentális festészet – Kiállítás a Várkerület Galériában Sopronban

Augusztus 6-ig tekinthető meg a soproni Várkerület Galériában naponta 15 és 18 óra között a 7. Nemzetközi Alkotótáborban készült festmények kiállítása.

Kisalföld.hu

Az experimentális festészet témában Gerhard Cervenka bécsi festőművész és Szabó Katalin soproni festő által szervezett 10 napos kurzus 15 résztvevője harminchárom alkotását tekintheti meg a közönség

 – mondta el Szabó Katalin, aki megköszönte a Soproni Képzőművészeti Társaságnak, hogy minden évben biztosítja a kiállítási helyszínt a zárókiállításhoz. Idén a nők a képzőművészetben volt az alaptéma, a tábor ideje alatt pedig, sok új technikával ismerkedhettek meg idén a résztvevők – tette hozzá.

A zárókiállítást Tóth Éva, Sopron kulturális tanácsnoka nyitotta meg. Hamvas Béla művészet-értelmezését alkalmazva a kiállításra, így fogalmazott: egyetlen vágya és célja, egyetlen témája és szenvedélye van a művészetnek, akárcsak a létnek: 

embernek lenni, valódi és igaz embernek lenni.

- Ezért és csak így érdemes alkotni, ezért és így érdemes alkotótábort szervezni, ezért és így érdemes dolgozni, létezni – mondta, megköszönve a szervezők, a kiállítók munkáját és a közönség érdeklődését, valamint az elköteleződést a helyi kultúra iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában