kisalfold.hu podcast

2023.06.06. 07:01

Könyvekkel csalja a Szigetközbe az olvasókat Gondár Flóra és Gecsei Ádám - Hallgassa meg!

A legújabb kisalfold.hu podcast vendége Gecsei Ádám és felesége, Gondár Flóra újságíró volt.

Simon Roberta

Gondár Flóra és Gecsei Ádám - Fotó: Csapó Balázs

A házaspár néhány éve kóstolt bele a mesekönyvírás világába. Maguk is a Szigetköz szerelmesei, hiszen itt nőttek fel, és megannyi élmény köti őket a térséghez. Ennek nyomán kezdtek el egy nem mindennapi mesekönyvet írni, amelynek főszereplői Acca és Zokni. Az évek alatt több rész is megjelent a kisfiú és kutyája kalandjairól, amely az olvasót, így a gyermekes családokat is a természetbe, pontosabban a Szigetközbe csalja.

- Mivel a történetek valós szigetközi helyszíneken játszódnak, ezek remek úticélok lehetnek egy-egy hétvégi családi kiruccanás során, miközben a gyerekek átélhetik a fantáziavilággal és a valósággal való játék élményét. Az otthonülőknek is izgalmas lehet a könyv, kedvet hozhat, hogy kimerészkedjenek a természetbe és felfedezzék saját környezetük érdekességeit - ajánlja Gecsei Ádám és Gondár Flóra.

Hallgassa meg itt!

A házaspár térképet és zseblexikont is álmodott a kötetekbe.

- Nemcsak fejezeteket rejt a könyv, hanem egy mesés Szigetköz-térképet is, amelyen szerepelnek a fontosabb látnivalók, de érdekességekre is bukkanhatnak, azok akik a kezükbe veszik - hangsúlyozta Gondár Flóra.

Gondár Flóra és Gecsei Ádám - Fotó: Csapó Balázs

- A Duna mélyére süllyedt betonhajóról, a kunszigeti Tündérvár mondájáról is olvashatnak. Acca zseblexikonjában szereplő növényeket és állatokat is megkereshetik a könyv oldalain. A született felfedezők pedig kipipálhatják azokat az élőlényeket, amelyekkel már találkoztak kirándulásaik során - tette hozzá Gecsei Ádám.

Beszélgetésünk során szót ejtettünk szintén Szigetközhöz kötődő könyveikről is, az Ízek, kincsek című képes és gasztronómiai útikalauzról. Valamint Ádám legújabb kötetéről, amely Püskit mutatja be a két világháború között Dallos Sándor írásain és a korabeli képeken keresztül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában