Szól a rezes banda

2023.06.15. 09:43

2. Nemzetközi Katonai Fúvószenei fesztivál Észak-Komáromban

A Lehár Ferenc Polgári Társulás június 17-én második alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Katonai Fúvószenei fesztivált, Lehár Ferenc szülővárosában, Észak-Komáromban a Tiszti pavilon udvarában.

kisalfold.hu

"Lehár Ferenc világhírű zeneszerző is és édesapja, id. Lehár Ferenc is katonazenekari karmester volt. A fesztivált kétévente rendezzük, melynek repertoárja nemcsak indulókból áll. Három ország hadügyminisztériumának katonai zenekara vesz részt rajta, akik az országukba látogató államfőknek szoktak játszani. A zenekarok délelőtt a város különböző pontjain fognak rövid 'hívogatókkal' kedveskedni, majd a közös ebéd után 14 órakor a Lehár parkban megkoszorúzzák Lehár Ferenc szobrát. A koncert pedig 15 órakor kezdődik" - mondta el Klemen Terézia, a Lehár Ferenc Polgári Társulás elnöke. 

A fesztiválon fellép a csehországi Olomouc, a szlovákiai Besztercebánya katonazenekara és a 25. Klapka György Lövészdandár zenekara. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában