Mozgókép

2023.05.03. 07:00

Soproni filmes napok pénteken és szombaton

Rövidfilmek, nagyjátékfilmek és közönségtalálkozók két napon át.

kisalfold.hu

Hagyományt teremtenének  a filmes napokkal

Rövidfilmek, nagyjátékfilmek és közönségtalálkozók két na- pon át: május 5–6-án első alkalommal rendezi meg hagyományteremtő szándékkal a helyi MozgóKépMás egyesület a Soproni Filmes Napokat a Liszt- központ Munkácsy Termében (bejárat a Petőfi tér felől). Pénteken délután 4 órától a legutóbbi Short Film fesztivál legjobb magyar rövidfilmjei indítják a programot, nyolc magyar alkotást láthatnak az érdeklődők. Ezt követi az elmúlt évek egyik legsikeresebb magyar filmje, a Legjobb tudomásom szerint, melynek főszereplői Hámori Gabriella és a kolozsvári színész, Bodolai Balázs, aki a vetítést követő közönségtalálkozó vendége lesz. Szombaton 16 órától nemzetközi válogatást láthatnak az érdeklődők eredeti nyelven, angol felirattal. A nap magyar nagyjátékfilmje a Larry, melynek főszerepében Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs látható. A vetítés után ismét közönségtalálkozó lesz, a vendég Bernáth Szilárd forgatókönyvíró és rendező. A belépés minden programra díjtalan. 

Korábban írtuk - Május 5. és 6. között első alkalommal rendezi meg a helyi MozgóKépMás egyesület a Soproni Filmes Napokat. Hagyományteremtő szándékkal, két napon át vetítésekkel és közönségtalálkozókkal várják az érdeklődőket. Helyszín mindkét nap a soproni Liszt Központ Munkácsy terme (bejárat a Petőfi tér felől).

Május 5-én, pénteken délután 4 órától a legutóbbi Budapest Short Film fesztivál legjobb magyar rövidfilmjei indítják a programot. 8 magyar alkotást láthatnak az érdeklődők, többek közt Nagy Zsolt szereplésével.

 

Ezt követően az elmúlt évek egyik kritikailag legsikeresebb magyar filmje, Lőrincz Nándor és Nagy Bálint alkotópáros első nagyjátékfilmje, a Legjobb tudomásom szerint című magyar film következik. A film főszereplői Hámori Gabriella, aki lenyűgöző alakításával a Magyar Mozgókép Fesztiválon a legjobb női főszereplő díját kapta, valamint a kolozsvári színész, Bodolai Balázs.

A vetítés után közönségtalálkozó következik, melynek vendége Bodolai Balázs, a film férfi főszereplője.

Május 6-án, szombaton nemzetközi válogatással kezdődnek a vetítések 16 órától. Eredeti nyelven, angol felirattal 10 rövidfilmet nézhetünk meg a BuSho fesztivál tavalyi kínálatából.

Majd következik a Larry, a szombati nap magyar nagyjátékfilmje. A dadogós borsodi rapper történetének főszereplőében Vilmányi Benett, az apját Thuróczy Szabolcs alakítja.

A vetítés után ismét közönségtalálkozó jön. A vendég Bernáth Szilárd, a film forgatókönyvírója és rendezője.

A belépés minden programra díjtalan! Az esemény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre. További információk a www.mozgokepmas.hu oldalról elérhetők.

 

Címkék#film#Sopron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában