Művészet

2023.03.13. 08:27

Élményfestés - A lövői Szalai Zita Veronika baráti invitálásra kezdett el alkotni

Az élményfestés szabadságot ad, kikapcsolja és feltölti az embert. A Lövőn élő Szalai Zita Veronika a Covid előtt szeretett bele az élményfestészetbe, ma már több, önálló kiállításon van túl.

Varga Henrietta

Szalai Zita Veronika legújabb, különleges hangulatú festményével. Fotó: Máthé Daniella

A kezdetek nem voltak zökkenőmentesek, ez azonban nem tántorította el Zitát attól, hogy folytassa az élményfestést és kiteljesedjen benne. Azóta is képezi magát, újabb és újabb ötletei vannak, amiket megvalósíthat kommunikációs szakértői munkája mellett. 

– Kiélhetem magam a festészetben. Feltölt, kikapcsol és inspirációt ad a mindennapi élethez is. A számfestővel indult minden. Előre rajzolt, számozott ábrákat, területeket kellett a megadott színekkel kitölteni, így kiadva a kész kompozíciót. Ez a technika azonban nem adta meg azt a fajta kikapcsolódást, szabadságot, amire vágytam – mondta el Zita. 

Szalai Zita Veronika - Fotó: Máthé Daniella

– Baráti invitálásra három évvel ezelőtt beneveztünk egy élményfestő kurzusra, ami rabul ejtett. Ott és akkor eldöntöttem, hogy én ezzel szeretnék foglalkozni. Megvettem az első vásznakat, ecseteket és festékeket. Sajnos a következő alkalomra már nem volt lehetőségünk elmenni, mert közbejött a Covid. Ettől kezdve itthon, videókkal képeztem magam és képzem a mai napig – eleveníti fel a kezdeteket. 

– Amikor nekiállok festeni, a világ megszűnik körülöttem, zenét hallgatok, énekelek, 4–5 órára kizárok mindent, át- adom magam a festés élvezetének. Szerencsére folyamatosan jönnek a pozitív visszajelzések, megerősítések, hogy tetszenek a munkáim. Jó érzés, hogy amiben én örömömet lelem, az másnak is pluszt ad. Egyre többen keresnek meg egyedi igényekkel is, amelyeket boldogan teljesítek. A következő álmom, hogy teret engedve a fantáziámnak megfesthessem Párizst négy évszakos formában, amelyen megjelenik a város, a Louvre és az Eiffel- torony.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában