Pályázat

2023.02.02. 19:00

Szépíró versenyt hirdettek Agyagosszergényben

Az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola szépíró versenyt hirdet Petőfi Sándor születésének és a Himnusz keletkezésének 200. évfordulója alkalmából, a Soproni Tankerülethez tartozó általános iskolák alsó és felső tagozatos diákjai részére.

kisalfold.hu

- A két bicentenárium lehetőséget ad arra, hogy a magyar költészet egy kiemelkedő alakját, és egy remek művét összekapcsolva tehessünk egy apró lépést nemzeti kulturális örökségünk megőrzéséért; Petőfi Sándor emlékezetét és nemzeti imádságunk sorait élővé tegyük a gyerekek emlékezetében - mondta Szalai Viktor, a népfőiskola alapítója.

A szépíró versenyre jelentkezőknek Petőfi Sándor Nemzeti dal című versét, vagy Kölcsey Ferenc Himnusz című verséből az alsós tanulóknak két szabadon választott versszakot, a felsős diákoknak a teljes verset kell lemásolni. Fontos feltétel, hogy a másolás tollal történjen, vonalas vagy sima füzetlapra, írólapra. Egy tanuló csak egy verssel pályázhat, egy borítékban több tanuló is beküldheti pályázatát. A lemásolt vers után szerepeljen a tanuló neve, életkora, iskolai osztálya és a lakcíme postai irányítószámmal. Beküldési határidő: február 24. péntek, postacím: 9441 Agyagosszergény Kossuth utca. 42., a borítékra írják rá: „Szépíró verseny”.

A legszebb szépírásokat jutalmazzák, a nyertesek névsorát március 15-én, a Közi Horváth József Népfőiskola honlapján teszik közzé. Bővebb információ Magyarász Esztertől kérhető a [email protected] e-mail címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában