Turizmus

2023.02.06. 10:07

Kihívást szerveznek Komáromról

Egész évben tematikus túrák színesítik a komáromi Tourinform-iroda programkínálatát, illetve idén nyáron egy kihívással is készülnek azoknak, akik nem félnek egy kis mozgástól, adrenalinlökettől és mindenek­előtt a jó hangulattól.

Szinak Evelyn

Proczeller Tamás: Újdonságként szervezzük meg a kihívást.

Proczeller Tamás, a komáromi Tourinform-iroda vezetője elmondta, ahogy tavaly, úgy a 2023-as évben is több tematikus túrával készülnek. Ezek egyrészt kapcsolódnak Komárom történelméhez, másrészt figyelembe veszik az adott hónap jeles napját is. Az első túrára február 18-án, az idegenvezetők világnapja alkalmából kerül sor, ez a nap egyben a nagy mesemondó, a város híres ­szülötte, Jókai Mór születésnapja is. Márciusban az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kerül előtérbe, a későbbiekben két keréken keresik fel az észak- és dél-komáromi erődöket, lesz belvárosi túra, illetve ellátogathatunk a Szent Pál-szigetre. Proczeller Tamás kiemelte, a nyári időszakban havi két túrát terveznek, és a főszezonban idén első alkalommal szervezik meg a Komárom Kihívást. 

„Terveink szerint a kihívást négyfős csapatok számára hirdetjük majd meg. A verseny a Jókai ligetből indul, ahonnan kerékpáron kell eljutni a Szent Pál-szigetre, ahol GPS-koordináták alapján kell megtalálni az ott elrejtett tárgyakat. A kihívás a koppánymonostori szabadstrandon folytatódik, ahol a csapatok kenuba szállnak és leeveznek a Monostori Erődig. Itt szintén izgalmas kihívások várják őket, valószínűleg bevonjuk az airsoftot, a mászófalat vagy az ágyút. A verseny az almásfüzitői Azaum római táborban ér majd véget egy közös étkezéssel. A kihívás feladatait úgy állítjuk össze, hogy azokat jó fizikummal bárki teljesíthesse. Igazából nem is versenyre kell készülni, inkább egy egész napos közös bulira” – mondta el a részleteket az iroda vezetője. 

Proczeller Tamás arról is beszélt, hogy a programturizmus.hu honlapjának értékelése szerint Komárom a tavalyi 42. helyről a 21. helyre lépett elő. A legtöbben a helyi zenés programok, fesztiválok, gyermekrendezvények és természetesen a Brigetio Gyógyfürdő iránt érdeklődtek. 

Február utolsó hétvégéjén rendezik meg az Utazás kiállítást, melyen a komáromi Tourinform-iroda ismét részt vesz. A négynapos programra új sajtófallal, több kollégával mennek, viszik magukkal a Komárom Kalauzt, a Komáromi Magazint és az új imázsfilmeket is. 

Tavaly nagy sikerük volt a tematikus túráknak, melyek február 18-án indulnak újra. FOTÓ: Komáromi Városmarketing


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában