Kovács András írása

2022.11.29. 05:55

Adventi történetek - A fel nem ismert énekes

A történet eszünkbe juttathatja Mária és József szálláskeresését Betlehemben.

Kovács András

Illusztráció/pixabay.com

Adventi történetek - A fel nem ismert énekes

Egy nagyon híres énekes-színész világkörüli koncertkörútján történt az eset. Az amerikai nagyváros tele volt a fellépését hirdető plakátokkal, poszterekkel. A színházak és sportcsarnokok előtt, ahol szerepelt, már órákkal az előadás kezdete előtt hosszú sorokban várakoztak a rajongók. Legalább egy órába telt minden egyes alkalommal, amíg a kocsijától eljutott a bejáratig - annyi autogrammot kellett osztogatnia.

A szóban forgó napon történt egy kis baleset. Esős idő volt, s az utcák hatalmas víztócsákkal voltak tele. Mikor a hotel előtt be akart szállni nagy és elegáns autójába, éppen akkor száguldott el mellette egy autóbusz. A figyelmetlen sofőr belehajtott egy nagy pocsolyába. Az énekest telibe találta a sáros víztömeg. Odalett a csillogó ruha és a gondosan elkészített frizura. Nagyon bosszús lett. Mivel késésben voltak, már nem ment vissza a szállodába átöltözni. „Majd a hátsó ajtón megyek be a színházba és az öltözőben átöltözőm és megszárítom a hajamat” – gondolta.

Nagy kerülőt kellett tenniük, hogy a rajongók táborát kijátszva megközelíthessék a színház hátsó bejáratát. A hatalmas dugó miatt az utolsó száz métert gyalogosan kellett megtennie. Nagyon sietett, szinte futott. Ám a bejáratnál nagyon meglepődött, ugyanis a biztonsági őrök nem engedték be. Jót nevettek, amikor bemutatkozott. Nem ismerték fel, azt gondolták, egy újabb őrült rajongóval van dolguk, aki ezzel a trükkel akar bejutni a koncertre. Az énekes azt gondolta, viccelnek vele. Egyre kétségbeesettebben próbálta igazolni magát. Az őrök pedig egyre mérgesebben rázták a fejüket. Végül egész egyszerűen kidobták, pontosabban be sem engedték a saját koncertjére. Csak több órás késéssel kezdődhetett az előadás, mire sikerült tisztázni a félreértést...
***
A fenti történet eszünkbe juttathatja Mária és József szálláskeresését Betlehemben. A Megváltó után vágyakozó nép nem ismerte fel a születendő Messiást. Valószínűleg meg sem fordult a fejükben, hogy nem csillogó ruhában, fényes kísérettel jön, hanem két szegény és fáradt vándorral érkezik...

És ma vajon felismerik az emberek Jézust? Ma sem feltétlenül a csillogásban, sokkal inkább az egyszerűségben közeledik felénk. Nagyon sokan azt gondolják – és úgy is élnek -, mintha Jézus csak a templomban lenne jelen. Vasárnapról vasárnapra buzgó szívvel ünneplik, a hétköznapokban viszont elfeledik. Mikor nincs mögötte a templomi áhítat, nagyon sokan úgy viselkednek vele, mint a történetben szereplő őrök a hátsó ajtón érkező énekessel.

Vajon hányszor utasítottuk vissza a hétköznapok felől érkező Urat?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában