Fertő-táj

2022.07.05. 07:17

Startol a Tízforrás fesztivál 6 településen

A Fertő-táj hat településén: Hegykőn, Fertőhomokon, Hidegségen, Sarródon, Fertőrákoson és Nagycenken koncertek, filmek, kiállítások, kézműves- és túraprogramok várják a közönséget július 8. és 17. között az idei Tízforrásra.

kisalfold.hu

A családias hangulat miatt évek óta töretlen a Tízforrás népszerűsége. Az idei programsorozat július 8-án, pénteken kezdődik. Fotó: MW-archívum

A szabadtéri koncerteknek mindig megvan a varázsa, ezért is töretlen évek óta a Tízforrás népszerűsége. A világ- és a népzene, a jazz, a komoly- és a könnyűzene egyaránt felcsendül a tíz napban a színpadokon. Mindenki kedvére válogathat a programok közül: országos, sőt nemzetközileg ismert előadókkal találkozhatnak a kertekben, fák alatt, csillagok fényében, családias hangulatban. 

– Óvatosan terveztünk idén, de azért izmosabb lesz a program a tavalyinál, viszont kisebb volumenű, mint a pandémia előtti utolsó évek fesztiváljai voltak. Figyeltünk arra, hogy több évvel korábban itt járt népszerű előadókat és új fellépőket is meghívjunk. Reméljük, a programok elnyerik a közönség tetszését – mondta az idei fesztiválról dr. Jakab Zsolt szervező. Visszatérő vendég például Deák Bill Gyula, akinek koncertjével indul a zenei programok sora, a Blahalouisiana, a Kiscsillag, a Balázs Elemér Group, Borbély Mihály és a Hajdu Klára Quartet, valamint Berecz András mesemondó. – Az új fellépők közül érdemes megemlíteni a Modern Art Orchestra jazz és kortárs klasszikus zenei együttest, akiket régóta szerettünk volna meghívni Hegykőre. Cseh Tamás dalait a Vodku Fiai eleveníti fel, és reméljük, hogy az osztrák származású bluesgitáros, Ripoff Raskolnikov, a balladisztikus zenéjéről ismert Kollár-Klemencz László vagy a fiatalokból álló Aurevoir. dalai is elnyerik a közönség tetszését – tette hozzá dr. Jakab Zsolt. 

A tíznapos programsorozat július 8-án, pénteken 18 órakor veszi kezdetét Bereznay Péter Munkácsy Mihály-díjas festőművész kiállításának megnyitójával Hegykőn, a Tornácos Házban. Ugyanaznap este nyolc órakor kezdődik Deák Bill Gyula koncertje a zenei programok fő helyszínén, a hegykői grófkertben. Gróf Széchenyi Bálint egykori kúriájának udvarán a fesztivál minden napján lesznek előadások. – Azért választottuk idén fő helyszínnek a grófkertet, mert itt a nagyobb koncerteket és az intimebb produkciókat is meg tudjuk tartani – tette hozzá a szervező. Fertőhomokon a tájház udvarán, Hidegségen a Papkertben, Sarródon a Rozália Vendégházban és a templomban, Fertőrákoson a tájházban és Nagycenken a templomban is lesznek rendezvények. Éjszaka a kertmoziban új magyar filmek, napközben kézművesprogramok és túrák várják az érdeklődőket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában