Ünnepi Könyvhét a belvárosban

2021.08.29. 09:00

Három nap könyvkedvelőknek szól Győrben

Szeptember 2-tól rendezik országszerte az idei Ünnepi Könyvhetet, melyhez a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér is csatlakozott. A háromnapos program vásári forgatagot, könyvbemutatókat és koncerteket is ígér.

Ollári Gergely

Csütörtökön skót dudaszó csalogatja majd a győrieket a programokra Kéri György előadásában, és ezen a délutánon lesz a hivatalos megnyitó is a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében délután fél 4-től.

A nemrég elhunyt Joó József költőre, karikaturistára, a könyvtár egykori munkatársára emlékeznek majd kerekasztal-beszélgetéssel, de a nap folyamán vásári forgataggal is várják az érdeklődőket a Baross úton. Délután 5 órától a Győr 750 – Pillanatképek Győr történetéből címmel a Karzat Színház előadása várja a vendégeket Győr legnagyobb sétálóutcáján.

Pénteken délután három órától kezdődnek a programok: megismerkedhetünk többek között Biczó Zalán, Benedek Szabolcs és a Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség jubileumi kötetével is, de a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér egyik legújabb albumát, a Győri képeskönyvet is bemutatják majd a szerzők. A Baross úton az Aranyalma páros muzsikáit hallgatva a legfrissebb hazai könyvekből vásárolhatnak majd az érdeklődők.

Szombaton délelőtt 10 órától a legkisebbeket szólítja meg a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében Harcos Bálint interaktív felolvasása.

Ezenfelül könyvbemutatókra várják az érdeklődőket: többek között Nagy István, Iván Csaba, Hajba Ferenc és Nagy Roland, valamint Juhász Árpád köteteivel ismerkedhetünk meg író-olvasó találkozók keretében. A 92. Ünnepi Könyvhét és 20. Gyermekkönyvnapok szombati, győri programja délután a Baross útra is invitálja az érdeklődőket, akik itt a Tudor Táblajáték Műhely egyedi készítésű, stratégiai táblás játékaival ismerkedhetnek meg.

A programok ingyenesek, a könyvtári események regisztrációval és védettségi igazolvánnyal látogathatóak. Regisztráció a 06-96/516-673-as számon és a [email protected] e-mail-címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában