„Az olvasóból mesélő válik”

2021.07.15. 19:06

„Ez már a mi 50 évünk” címen jelent meg Laczó Balázs-Sudár Ágnes könyve

Ma mutatták be a Kisalföld két egykori újságírója, Sudár Ágnes-Laczó Balázs könyvét, ami a város 750 éves jubileumához kapcsolódóan jelent meg.

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

A könyv az elmúlt 51 év történetét öleli fel. Név szerint említenek meg benne 360 győrit, idéznek vagy megszólaltatnak 130 személyt, említést tesznek mintegy 100 intézményről, szervezetről, vendéglátóhelyről. Eseményeket idéznek fel évről évre haladva.

„Nemcsak azt mondja el, hogy születtek épületek, városrészek, de azt is: hogyan teltek meg élettel.

Minden kornál izgalmasabb az élő emlékezet, velük lehet az olvasó a Kioszk lebontásától az Arrabona áruházon és a Verebes-féle ETO aranykorán át az árvízig, a pápalátogatástól a pláza nyitásáig, korunk járványától az Aréna, az Audi-beruházás, az állatkert, a fesztiválok, s strandok, mozik, presszók, éttermek vagy akár az ifjúsági olimpia kulisszatitkaiig bezárólag” – fogalmaztak könyvükkel kapcsolatban, aminek mint mondták, az is lehet a mottója, hogy „Az olvasóból mesélő válik”.

A könyvet dr. Horváth Sándor Domonkos, a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér, valamint Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója ajánlotta a közönség figyelmébe. Gasztonyi László, a Vill-Korr Hungária Kft. ügyvezetője támogatásával a könyvet idősotthonokba és iskolákba is ingyen eljuttatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában