Road Movie

2021.06.22. 07:56

Újabb dal Sopronról: a Halott Pénz frontembere is a szerzők között + galéria

Az országjáró Road Movie sorozat újabb állomása Sopron. A klipet két héten át forgatják sok-sok ismert helyi lakos és zenei híresség részvételével.

Bódvai Ildikó

Fotó: Máthé Daniella

A Road Movie keretében a legnépszerűbb hazai zenekarokat és előadókat kérték fel, hogy olyan dalokat írjanak, amelyekben a hozzájuk legközelebb álló tájak, utcák, terek, városok elevenednek meg. Az országjáró sorozat újabb állomása Sopron, a szerző páros pedig a Marsalkó Dávid szövegíró, a Halott Pénz frontembere és Jumodaddy – polgári nevén Horváth Gáspár – az Irie Maffia és a Kelemen Kabátban zeneszerzője. A dalt egy igazi allstars csapat adja elő, olyanok, akik nem soproniak, de sok emlékük fűződik a városhoz. Rúzsa Magdi, Lábas Viki (Margaret Island), Schoblocher Barbi (Blahalouisiana) Fluor Tomi, MC Columbo (Irie Maffia, Brains), Járai Márk és Marsalkó Dávid mellett vendégként a soproni gitáros-zeneszerző, Madarászt Gábor is részt vállalt a dalban

 

- Hat évvel ezelőtt már született egy dal, akkor a VOLT Fesztivál felkérésére a Halott Pénz és a Wellhello írta meg az Emlékszem Sopronban című himnuszt, amely azóta közel 25 milliós nézettséget ért el. A hatalmas siker után nagy feladat volt újra Sopront választani témául. Ezúttal a népszavazás századik évfordulója szolgáltatta az apropót – mondta el Lobenwein Norbvert, a Road movie producere.

A stáb már vasárnap megérkezett Sopronba. Abosi Barna soproni influencer kedvenc helyére, a Bécsi dombra és a csokimanufaktúrába vitte el Lábas Vikit, a Margaret Island énekesnőjét. Jumodaddy Taschner Tamás lokálpatrióta idegenvezető szemüvegén keresztül ismerkedett Sopron szakrális értékeivel. Mivel a zenész teológus végzettségű, különösen érdekelte ez a téma, így a Fő téri Kecske-templomot és a bánfalvi hegyi templomban a Sztálin arcvonásaival megfestett képet nézték meg.

Marsalkó Dávid eredetileg Babos Tímeával játszott volna egy meccset, de mivel a világklasszis teniszező éppen Wimbledonban van, nővérével Zsuzsával ütöttek egyet. – Timi nagyon sajnálja, hogy nem tud itt lenni. Egy videóüzenetet küldött, a pályán pedig én helyettesítem – mondta Babos Zsuzsa, aki maga is kiváló teniszjátékos, korábban remek sikereket ért el, most pedig abban a „családi vállalkozásban” dolgozik, amely Timi háttérügyeit, szerepléseit intézi innen Sopronból. Hozzátette, örültek a felkérésnek, hiszen húgával együtt nagy Halottpénz rajongók.

Dávid egyébként kiválóan teljesített a pályán, s mint kiderült, nem véletlenül. – Tizennyolc éves koromig teniszeztem, F18 korosztályos országos bajnokságban döntős voltam. Megtisztelő, hogy itt Sopronban is játszhatok. A VOLT fesztivál miatt számunkra ez fontos helyszín, az Emlékszem Sopronban dallal pedig nagyon megerősödött a kapcsolatunk a várossal – magyarázta kötödésének okait Marsalkó Dávid, aki szövegíró, társproducer és mint előadó is bekerült a Sopron felé című új dalba.

Karácson Tamás, vagy ahogyan többen ismerik, Fluor Tomi, a Tastevino vendége volt, ahol Lukács Szabolcs sommelier ismertette meg a soproni borokkal.

– Legalább tíz éve járok Sopronba, s amikor koncertezünk mindig bejövünk a belvárosba is. Imádom a hangulatát, imádok sétálni ebben a díszletszerű környezetben, olyan, mintha egy filmben lennénk – áradozott Tomi. – A klipben a dal szövegéhez dolgoztam hozzá, a saját részeimet én írtam és örömmel jöttem a Tastevinoba is. Szeretem a jó borokat és remélem, hogy tanulok is a sommelier-től, mert nagyon menő amikor valaki ért a borokhoz. Én nem értek hozzá, de el tudom játszani, hogy értek, így lehet vele csajozni – fordította komolytalanra a szót a zenész.

A vendéglátás, gasztronómia vonulatot Erhardt Zoltán séf, étteremtulajdonos és Járai Márk képviselte. Márk ért a borokhoz és főzni is szeret, így adta magát, hogy ők ketten összedobjanak egy tipikus soproni ételt, a babstercet.

A Road Movie produkció fontos része a Road Movie Guide Tillával sorozat. Ezekben a félórás filmekben az előadók részletesen bemutatják a dalaikat ihlető tájakat, a kíváncsi idegenvezető pedig Tilla.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában