frakvencia

2020.12.08. 16:05

Rádiós frekvenciák: Sopronban februárban szólal meg a KARC FM

A KARC FM december 8-a helyett legkésőbb február 6-án kezdi meg közösségi jellegű médiaszolgáltatását a Sopron 98,4 helyi frekvencián.

MTI

20200203 Székesfehérvár, Szabadművelődés háza, rádiókiállítás. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: Illusztráció/MW-archív

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette egy pápai és egy budapesti rádiós frekvencia pályázati felhívását, valamint elvégezte az alaki vizsgálatot egy nyíregyházi és egy mosonmagyaróvári rádiós frekvenciapályázaton – írta kedden az MTI.

Az NMHH Kommunikációs Igazgatóságának keddi közleményében az áll, véglegesítette és pénteken teszi közzé honlapján a testület a Pápa 95,7 MHz helyi és a Budapest 89,5 MHz körzeti vételkörzetű frekvenciák pályázati felhívásait kereskedelmi jelleggel. A pápai ajánlatokat január 18-án, a budapestieket január 20-án lehet majd benyújtani.

A tanács elvégezte a Nyíregyháza 106,8 MHz körzeti és a Mosonmagyaróvár 99,7 MHz helyi vételkörzetű frekvenciák közösségi jellegű használatára benyújtott ajánlatok alaki vizsgálatát. A grémium a nyíregyházi pályázaton hiánypótlásra szólította fel a Médiahíd Kft.-t, a mosonmagyaróvári eljárásban pedig a Katolikus Rádió Zrt.-t.

Hozzájárult a testület, hogy a Karc FM Média Kft. december 8-a helyett legkésőbb február 6-án kezdje meg KARC FM 98,4 néven működő, közösségi jellegű médiaszolgáltatását a Sopron 98,4 helyi frekvencián.

Közölték azt is, hogy a médiatanács megvizsgálta a 2019-re vonatkozó beszámolási kötelezettségek teljesítését az arra kötelezett médiaszolgáltatók körében. A testület huszonhat szolgáltatónál állapított meg jogsértést, közülük 25 felszólítás után elküldte beszámolóját, egy vállalkozás pedig – a Progetto Média Kft. – 70 ezer forintos bírságot kapott. A médiatanács a jogi következmények kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét – olvasható az NMHH közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában