Eisenstadt

2020.05.23. 10:02

Esterházy Melindára emlékeznek Kismartonban

A száz évvel ezelőtt született Esterházy Ottrubay Melindára emlékezik május 24-én, vasárnap az Esterházy Privatstiftung.

kisalfold.hu

Ebből az alkalomból a járványügyi szabályok betartásával, a kismartoni Hegyi-templomban 16 órai kezdettel megemlékező szentmisét tartanak, a Duna World Televízió pedig 14.50-kor levetíti A nap belülről süt címmel az Asterfilm 2010-ben, a hercegné életéről készült dokumentumfilmjét.

A Magyar Királyi Operaház első prima ballerina assolutája herceg Esterházy Pál oldalán találta meg az igaz szerelmet. 1956-ban Svájcban telepedtek le, s egészen a herceg 1989-es haláláig ott éltek. Férje végrendelete alapján egyedüli örököse lett a hatalmas vagyonnak, amelyet magánalapítványokba szervezett, s ezzel létrehozta az örökség sikeres kezelésének alapjait.

Esterházy Melinda 2014. augusztus 28-án, 94 évesen hunyt el. Földi maradványait Kismartonban, a Szent Mihály ferences templomban található Esterházy-kriptában helyezték örök nyugalomra. 2016-ban kiállítást szenteltek az emlékének, amely az Esterházy Melinda – Sok jóval ajándékozott meg az élet címet viseli. A kiállítás jelenleg az esterházy@home link alatt digitális formában látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában