Kívül-belül megújult

2024.04.06. 08:00

Megszépült a kapuvári színházterem

Megújult a kapuvári művelődési ház színházterme. Új székeket szereltek be és új függönyrendszert építettek ki többek között. A közönség egy április végi néptáncgálán láthatja először a megszépült helyiséget.

Cs. Kovács Attila

Befejeződött a kapuvári Rábaközi Művelődési Központ színháztermének felújítása. Kényelmes székek várják a közönséget, a fellépőket pedig modern színpadtechnika segíti. A fejlesztést egy állami és európai uniós projekt keretében valósította meg a kapuvári önkormányzat. Henye Zsuzsanna, az intézmény igazgatója elmondta: nagyon várták már a színházterem rekonstrukcióját, a helyi művészeti csoportok már sorban jelzik „foglalási” szándékukat. 

Henye Zsuzsanna igazgató mutatta be a megújult színháztermet. Kényelmes székekkel váltották ki a régi ülőkéket, a színpadtechnika is teljesen megújult. 
Fotó: Cs. Kovács Attila

– Megtörtént a nagyterem teljes felújítása, a szakemberek gyorsan dolgoztak – fogalmazott Henye Zsuzsanna. – Újracsiszolták a padozatot és műgyantás felülettel vonták be. A régi székeket felszedték, és a helyükre kényelmes, esztétikus padsorok kerültek, vastag szivaccsal, bársonykárpittal. Így négyszáznegyvenkét személyes lett a nézőterünk. A színpadon is történtek változások. A függönyrendszert cserélték le, mely motoros mozgatást kapott. Tehát az eddigi mechanikus mozgatást váltottuk ki. A termet borító fa falburkolatot is felújították a fejlesztés során – sorolta Henye Zsuzsanna a változásokat. 
Hozzátette: a színházteremre nagyon ráfért már a felújítás, hiszen gyakorlatilag az eredeti, azaz a hatvanéves állapotok között fogadták a látogatókat, a közönséget, illetve a színpadra lépőket. 

Ezzel a munkával a művelődési központ teljesen, kívül-belül megújult, hiszen néhány évvel ezelőtt elkészült a külső rekonstrukció és a belső felújítás. 

A munkát gyorsan elvégezte a kivitelező. 
Forrás: Rábaközi Művelődési Központ

Az igazgató megjegyezte: már a programfüzet is egyre sűrűbb lesz. 

Április végén a Kapuvár Néptáncegyüttes jubileumi műsorával nyitják meg újra a színháztermet. Május 11-én Kiss V. Balázs bűvész gálaműsorát láthatják a nézők, másnap pedig a Meseautó című színházi előadást. Május 16-án Kovács Kati koncertezik Kapuváron, utána pedig szinte minden héten lesz valamilyen komoly rendezvényük. 

– Művészeti csoportjaink azonnal jelezték, hogy elmaradt programjaikat szeretnék megtartani. Így lesz fúvóskoncert, fellép a Movement Dance School, a Diamant tánciskola, és sorban jönnek a többiek is. Nagyon hiányoztak már ezek az előadások, hiszen előbb a Covid, aztán az elszabadult rezsiárak, majd most a felújítás miatt tartottunk kényszerszünetet – jegyezte meg az intézményvezető. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában