Fejlesztés

2024.04.06. 15:01

Felújítják a közösségi házat Fertőendréden

Mintegy 63 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert önkormányzati épületének energetikai korszerűsítésére Fertőendréd az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai forrásból. A támogatási kérelmet még 2022-ben nyújtották be, a projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg a tervek szerint április 30-ig.

Kisalföld.hu

A beruházásnak része egy napelemes rendszer telepítése is.A munkálatok során az Iskola utca 1. szám alatt található, 1993-ban épült, korábban iskolaépületként, jelenleg pedig közösségi térként funkcionáló épület energetikai korszerűsítését és a felújítással arányos akadálymentesítését végzik el.

A fejlesztésnek köszönhetően az átlagosnál magasabb kategóriájú lesz az épület energetikai besorolása. Csökken az éves energiafelhasználása és a CO2-kibocsátása.

A beruházásnak része egy napelemes rendszer telepítése is, amellyel az épület a felhasznált elektromos energiát illetően önellátó lesz. A korszerűsítés eredményeként az épületben található közösségi teret egész évben használhatják a helyi civil szervezetek és klubok. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában