Közlekedés

2024.03.26. 07:33

Újra működnek a jelzőlámpák Győrben az Ipar út – Puskás Tivadar út kereszteződésében, de még kell rajtuk dolgozni

Hétfőn a Siemens szerviztechnikusai beszerelték az vezérlőberendezést a meghibásodott Ipar út – Puskás Tivadar úti kereszteződés jelzőlámpájába, ami ennek köszönhetően újra működik, de még számos, kisebb javítás vár a szerelőkre.

Kisalföld.hu

Forrás: Schutterstock

Ahogy arról mi is beszámoltunk, március 20-án meghibásodott a jelzőlámpák vezérlőberendezése. Akkor még azt remélték, hogy másnapra sikerül elhárítaniuk a hibát. Mint néhány nappal később kiderült, a sorozatos tesztelések, mérések, alkatrészcserék ellenére sem lehetett lokalizálni a hibát – tehát az eszköz javíthatatlan volt.

Új vezérlőberendezést kapott

Hétfőn a Siemens szerviztechnikusai beszerelték az vezérlőberendezést a meghibásodott jelzőlámpába, de kedden még számos, kisebb javítás vár a szerelőkre: ki kell cserélni a forgalomfigyelő videodetektorok egy részét és a gyalogos jelzőlámpákhoz szerelt nyomógombokat kompatibilitási okok miatt. 

Még próbaverzióban fut a betöltött program, lámpa végleges és üzemszerű működésének indítását is keddre tervezik - tájékoztatta portálunkat az útkezelő.

A végleges beállításokig előfordulhat a megszokottól eltérő működés, ezért Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete a közlekedők türelmét kéri. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában