Kiemelkedő eredmények

2024.03.04. 18:46

Mutatjuk a legjobbakat - Tizennégy győri diák jutott be a 35. Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjébe - sok-sok fotó

Közel ötvenezer diák vett részt a 35. Országos Zrínyi Ilona Matematikaverseny első fordulóján, melyen Győr-Moson-Sopront 251 diák képviselte. A második, megyei fordulóban 143 versenyző mérette meg magát, közülük a legjobbakat hétfőn díjazták a győri Hild-iskolában.

Schuller Vivien Csenge

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny legjobbjait hétfőn díjazták a győri Hild-iskolában.

Fotó: Csapó Balázs

  • A verseny első fordulóján közel ötvenezer diák oldotta meg a Zrínyi Ilona Matematikaverseny feladatait.
  • Részt vettek a megmérettetésen mintegy 10 ezren a határon túlról is: Kárpátaljáról, Erdélyből, Felvidékről és Vajdaságból. Középiskolás korosztályból 18 iskola 251 diákja képviselte térségünket.
  • A megyei forduló 3 város 5 iskolájában zajlott 143 résztvevővel. Közülük a 29 legeredményesebbet jutalmazták hétfőn.

14 győri versenyző utazhat Kecskemétre

Legtöbbjük az egyéni versenyben ért el kimagasló eredményt, de vannak köztük olyan diákok, akik egyedül nem kerültek évfolyamukon a jutalmazott 6 közé. Viszont 3 fős csapatban nyújtott kiemelkedő eredményükkel díjat érdemeltek ki. 

– A megyei forduló legsikeresebb versenyzőit a szervezőbizottság várja április 12 és 14 között Kecskeméten, az országos döntőn. Ide 14 győri diák jutott be: öt kilencedik osztályos, 3 tizedikes, 3 tizenegyedikes és 3 tizenkettedikes – mondta el Hujber Julianna, aki 31 éve a matematikaverseny szervezője. Azt is bejelentette: jövőre pályáznak a Tehetségbarát Önkormányzat Díj elnyerésére.

A kecskeméti országos döntőn résztvevő győri diákok névsora.

A nyertesnél marad 

A győri Hild József Építőipari Technikumban tegnap számos elismerést adtak át. A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány a vándorserleget 2003-ban alapította, amit tavalytól a legeredményesebb iskolák végleg elnyernek.

A díjazott hatosztályos gimnázium a győri Révai, a nyolcosztályos pedig az ugyancsak győri Kazinczy lett. Az alapítvány a technikumokat is serleggel jutalmazza. A régió legjobbja a győri Jedlik lett. A díjátadón a Nemzeti Tehetség Központ is részt vett. A verseny sikeres lebonyolítását – amit a rendszerváltás, az az 1990 óta rendeznek meg – öt vármegyei iskola segítette.

Hujber Julianna, aki 31 éve a matematikaverseny szervezője bejelentette: jövőre pályáznak a Tehetségbarát Önkormányzat Díj elnyerésére.
Hujber Julianna, aki 31 éve a matematikaverseny szervezője, bejelentette: jövőre pályáznak a Tehetségbarát Önkormányzat Díj elnyerésére.
Fotó: Csapó Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában