Infláció alatt

2024.03.12. 19:00

Ötszázalékos emelés a kapuvári önkormányzat bérleti díjában

Jóval az infláció alatti mértékben emelte az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérleti díját a kapuvári képviselő-testület. A vállalkozók jelezték, hogy a 17,6 százalékos emelést nem tudnák vállalni.

Kisalföld.hu

A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén tárgyalt az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérleti díjáról. A város és a bérlők közti szerződés ugyanis tartalmazza azt a kitételt, hogy a bérleti díj mértéke minden évben a hivatalos inflációval növekedik. 2023-ban az előző évhez képest átlagosan 17,6 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak, fogalmaz az előterjesztés. 

Dr. Hoffer Imre alpolgármester a testületi ülésen elmondta: több üzlethelyiség bérlője is jelezte a városházának, hogy ilyen mértékű díjemelést az egyéb költségek növelése miatt is – bérköltségek, közüzemi díjak – nem tudnak vállalni. 

Az önkormányzat megértően állt a vállalkozók által felvetettekhez és jóval kisebb mértékű díjemelésről határozott a képviselő-testület. A városvezetők öt százalékban állapították meg a bérleti díjak változását annak érdekében, hogy a helyben működő vállalkozók továbbra is folytathassák tevékenységüket. Az intézkedés január elsejétől érvényes. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában