Több mint 43 ezer látogató

2024.03.24. 10:05

Megdőlt a rekord - Szervezeti átalakulás után a Futura Szolgáltató Központ

A mosonmagyaróvári Futura forgalma elérte a 43.573 látogatót, ami rekord az élményközpont működésében. A Futura Szolgáltató Központ tevékenységi köre is folyamatosan bővül.

Mészely Réka

Horváthné Pákozdi Emese a Suhajda család által felajánlott terepasztal mellett. Fotó: Kerekes István

  • A Futura Szolgáltató Központ tavalyi működése is a témák között szerepelt a mosonmagyar­óvári önkormányzat képviselő-testületének márciusi ülésén.
  • Az élményközpont korábban a Flesch nonprofit kft.-ből vált ki, és csatlakozott hozzá a Part Rendezvényház Horváthné Pákozdi Emese vezetésével.
  • Júliusban 4 héten át telt házzal, 100 gyerekkel zajlott le a Futura-tábor. Tavaly 125 gyermek ünnepelte ott a születésnapját.

Tavaly márciusban az Intézményi Működtető és Gazdálkodási Szervezet megszűnt, és áprilistól Futura Szolgáltató Központ néven működött tovább. Így az élményközpont és a rendezvényház mellett óvodai és iskolai közétkeztetési feladatokat is ellátnak, üzemeltetik a Dunaszigeti Gyermektábort.

Diétás szakács főzi a kímélő ételeket

A beszámoló szerint az intézmény a mosonmagyaróvári önkormányzat által fenntartott óvodákban, a városi iskolákban és a Dunaszigeti Gyermektáborban látja el a gyermek­étkeztetési feladatokat, két főző-tálaló konyha, nyolc óvodai és hét iskolai tálalókonyha, továbbá a tábori konyha üzemeltetésével. Az óvodai étkeztetés 107.606 adagot jelentett, az általános iskolai 167.817-et, a középiskolai 12.483-at, a kollégiumi pedig 2999-et. Az is kiderül az anyagból, hogy a gyermekétkeztetéshez megfelelő szakmai hátteret tudnak biztosítani, júniustól diétás szakáccsal.

Külön kitér a beszámoló a Dunaszigeti Gyermektáborra is. Tavaly ott 3589 vendégéjszakát töltöttek el a gyermekek és felnőttek.

A Nyitvatartás a szezonhoz igazodik

Bővebb információt kapunk az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Futura Élményközpontról, ahol szabadulószoba, 5D vetítő is várja a látogatókat.

A kiránduló osztályok számára az életkorhoz igazított programcsomagokat kínálnak. A központ nyitvatartása az előző évek tapasztalata alapján a turisztikai szezonhoz igazodott: iskolai szünetekben, továbbá az április 1-jétől szeptember 3-ig tartó időszakban mindennap 10–18 óráig, azonkívül minden héten csütörtöktől vasárnapig 10–18 óra között tartanak nyitva.

Horváthné Pákozdi Emese a Suhajda család által felajánlott terepasztal mellett. Fotó: Kerekes István

Egyre több a szlovák vendég

Tavaly rekordszámú látogató kereste fel az intézményt: 43.573-an érkeztek az egykori gabonamagtár falai közé. Májusban és júniusban jelentős számú csoport fordult meg náluk, nyáron táborlakók, hétvégéken és az iskolai szünetekben nagyrészt hazai, valamint folyamatosan emelkedő számmal szlovák vendégek.

A Part Rendezvényház bá­­lok, céges és családi események, önkormányzati és iskolai rendezvények, koncertek, konferencia, oktatás, vacsoraszínházi előadás, szilveszteri zenés vacsora helyszíne volt.

A központ tavaly a bővítést követően 825 millió forintból gazdálkodott, 2023 áprilisáig 17, azt követően 87 munkatársat foglalkoztattak. Árvay István polgármester hangsúlyozta: a feladatkör tovább bővült. A Futura Szolgáltató Központ az idei évtől működtetője a Mosonmagyar­óvár, Soproni utca 65. szám alatti szociális konyhának. A városvezető szerint az átszervezés beváltotta a reményeket, ami az intézményvezető, Horváthné Pákozdi Emese kitartó munkáját dicséri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában