Közösségi élet

2024.03.23. 12:06

Együttműködés a klubok között Mosonmagyaróváron

Több szál fűzi össze a Rotary és Lions klubokat Mosonmagyar- óváron. A példaértékű együttműködést a két szervezet a magyarországi kormányzóikkal együtt ünnepelték.

Mészely Réka

Kovácsné Gila Erzsébet értékelte a klubok közti példaértékű összefogást. A felvételen dr. Budaházy György, Varga Bence és Hégely Péter társaságában. Fotó: K. I.

A mosonmagyaróvári Rotary és a Lions klub tagjai ünnepi vacsorára gyűltek össze a Simbad étteremben. Az eseményre ellátogatott a magyarországi Rotary-kormányzó, Kovácsné Gila Erzsébet és a Lions-kormányzó, Hégely Péter is.

Varga Bence, a helyi Lions klub elnöke köszöntötte elsőként az egybegyűlteket. Mint elmondta, tartalmas év van a két szervezet mögött. Dr. Budaházy György, a Rotary klub elnöke emlékeztetett a tavaly szervezett közös vacsorára, melyen szintén részt vettek az akkori Rotary- és Lions-kormányzók. A két klub számos közös projektet szervezett együtt. Varga Bence ezek közül az adventi adománygyűjtést emelte ki: a két klub együtt 650 ezer forintot gyűjtött, amit kultúrára fordítanak. Terveik szerint olyan programokra vinnék el a gyermekeket, színházi előadásra, koncertre, ahol a színfalak mögé is betekinthetnek.

Kovácsné Gila Erzsébet értékelte a klubok közti példaértékű összefogást. A felvételen dr. Budaházy György, Varga Bence és Hégely Péter társaságában. Fotó: K. I.

– Példaértékű összefogás jellemzi a két mosonmagyaróvári klubot – értékelte Kovácsné Gila Erzsébet, aki elismerő okleveleket is átadott. Hégely Péter, mint elmondta, kormányzósága alatt fantasztikus embereket, projekteket ismert meg. Hangsúlyozta, hogy a két világszervezet egy évszázada hasonló célokat tűzött ki, és a benne tevékenykedőknek fontos, hogy visszaadhassanak valamit a közösségnek. Jelenleg a világon 1,4 millió a Lions klubtagok száma, céljuk, hogy ez másfél millióra emelkedhessen. Kormányzói dicséretet adott át Nagy Sándorné Erzsébetnek és dr. Kissné Németh Évának. A Rotary klub Jáger László munkáját ismerte el.

Iváncsics János alpolgármester is elismerően szólt a két klub közötti jó viszonyról, mely szerinte is példaértékű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában