Figyelem egymásért

2024.03.21. 13:49

Down-szindróma világnapjára hívja fel a figyelmet a Soproni Múzeum

A Soproni Múzeumnak különösen fontos március 21-e, azaz a Down-szindróma világnapja, hiszen a Martos Virág múzeumpedagógus vezette Öröm csoportban vannak a betegségben érintett tagok.

Kisalföld.hu

A Soproni Múzeum munkatársai csatlakoztak a FeleMás Zoknis naphoz. Fotó: Soproni Múzeum

A Soproni Múzeum elkötelezett a társadalmi felelősség-vállalásban. Szívesen csatlakoznak olyan kezdeményezéshez, amivel felhívhatják a figyelmet olyan embertársainkra, akik élete olyan kihívásokkal teli, mint a Down szindrómával élőknek.

A FeleMás Zoknis nappal, március 21-én arra hívják fel a figyelmet, hogy kicsit különbözünk, de mégis összetartozunk. Azonban nem csak ez az egy nap, amikor figyelni kell a Down szindrómásokra. A Soproni Múzeum Öröm csoportjában, melyet Martos Virág vezet, csodálatos emberek vesznek részt. Heti szinten találkoznak, zenélnek, alkotnak, beszélgetnek, igazi műhelymunka folyik, mely segíti, erősíti kapcsolatukat. A múzeum dolgozói tisztelegnek ma, nem csak a Down szindrómával élők előtt, hanem minden olyan ember előtt, aki így, vagy úgy érintett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában