Közel három éven át volt korlátozva

2024.03.14. 12:53

Döntött a győri bíróság: újra szabad F. Dávid győri énekes

A másodfokú bíróság osztotta az elsőfokú bíróság álláspontját, amely szerint a legszigorúbb kényszerintézkedés az eljárás jelenlegi szakaszában már nem indokolt.

Simon Roberta

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Rákóczy ádám

Az ismert énekes bűnügyi felügyeletének megszüntetéséről döntött a bíróság néhány napja, amelyről F. Dávid is nagy örömmel számolt be közösségi oldalán.  A hír kapcsán megkerestük a Győri Járásbíróság sajtószóvivőjét, aki megerősítette, hogy megszüntették a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolt férfi bűnügyi felügyeletét. 

- A másodfokú bíróság osztotta az elsőfokú bíróság álláspontját, amely szerint a legszigorúbb kényszerintézkedés az eljárás jelenlegi szakaszában már nem indokolt. A szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye a bűnügyi felügyelet elrendelésével kiküszöbölhető - tájékoztatta a Kisalföldet dr. Máté Kinga elnökhelyettes és sajtószóvivő.

F. Dávid a bűnügyi felügyelete alatt édesanyjánál tartózkodott, egy győri ingatlanban és csak külön engedéllyel hagyhatta azt el. Ilyen volt például a munkába járás és tárgyalásokon való részvétel is.  Mozgását nyomon követő technikai eszközzel a rendőrség ellenőrizte. Később ezt enyhítették, annyiban, hogy Győr területén már bármikor mozoghatott a győri énekes.

A folyamatban lévő büntetőügyben a vádirat szerint a vádlott anyagi helyzete 2017 közepétől fokozatosan megromlott. Rövid időn belül különböző magánszemélyek, illetve üzleti partnerek irányába jelentős összegű tartozásokat halmozott fel. A vádirat szerint 2017. nyara és 2021. márciusa között elkövetett bűncselekményekkel 279.574.213,- forint kárt okozott.

A bíróság a bűnügyi felügyelet megszüntetése kapcsán azzal indokolta döntését, hogy F. Dávid a kényszerintézkedés ideje alatt munkaviszonyt létesített és jövedelemszerző tevékenységet folytat azóta is, valamint gyermektartásdíjat fizet. Személyi körülményei és lakhatása rendeződni látszik. A vádlott emellett valamennyi bírósági eljárási cselekményen, az eddig megtartott 30 tárgyalási határnapon megjelent. Közel három éven át volt korlátozva az egykori megasztáros személyi szabadságában, hónapok óta próbálták védőügyvédjével elérni, hogy újra szabadon mozoghasson. Ez most sikerült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában