Hamarosan elkészül

2024.03.22. 13:06

Célegyenesben a soproni piac - Lassan az utolsó simítások jönnek - fotók

Az utolsó ütemhez ért a soproni vásárcsarnok felújítása, amit a tervek szerint május végén át is adnak.

Papp Fanni

A soproniak még idén tavasszal igénybe vehetik a modern és korszerű vásárcsarnokot. Fotók: Szalay Károly

A soproni piac belső területén, amely mintegy 200 méterrel nagyobb lett a korábbihoz képest az utolsó simításokat végzik a szakemberek, köztük a villanyszerelési munkákat. Az átadás előtt hátra vannak még a kültéri munkálatok, melynek köszönhetően a korábbi piaccal ellentétben kulturáltabb helyszín várja mind az árusokat, mind pedig a vásárlókat a külső, fedett piactéren.

A kivitelezők már végzik a térburkolást és az új út kialakítását, s mint kiderült közel kétszer annyi parkolót alakítanak ki, mint azelőtt volt. A befejező munkákat követően persze még hátra van a műszaki átadás-átvétel, de hamarosan már igénybe vehetik a soproniak a modern és korszerű vásárcsarnokot.

A jelentős mértékű beruházás utolsó ütemét Sopron polgármestere, Farkas Ciprián is felmérte, aki hangsúlyozta, több évtizedes álom valósul meg a piac fejlesztésével. - Fontos, hogy a soproniak minőségi környezet fogadja a piacon is, amire már nem kell sokat várni. Jó ütemben halad a vásárcsarnok felújítása, amely jól példázza, Sopron lendületben van - mondta el Farkas Ciprián.

A soproni vásárcsarnok felújítását tavalyi év közepén kezdte meg a kivitelező. Az első ütemben kialakítottak egy ideiglenes piacteret, ahol a munkálatok ideje alatt folyamatosan biztosítják a piacot. A vásárcsarnok építési munkái csak ezt követően kezdődtek meg augusztus végén. A beruházás során a Lackner Kristóf utca felé néző északi épülettömb helyére, a mellette levő nyugati tömbhöz csatlakoztatva új épületrész épült.

 

Lefedték a korábbi piacteret vasbeton oszlopokon álló ragasztott fa tartószerkezettel, két oldalon üvegfallal. A piactér bejárata a Lackner Kristóf utca felőli oldalon az eddiginél hangsúlyosabb lett, és ezen az oldalon, a bejárat előtt időszakos elárusítóhelyként is funkcionáló előtető készült. A belső tér új burkolatot és elárusítópultokat kap, illetve a meglévő épületek homlokzatát, tetőszigetelését és vizesblokkját is felújították. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában