Március 15.

2024.03.15. 02:21

A győri Széchenyi-egyetem több oktatója is rangos állami elismerésben részesült nemzeti ünnepünkön - Mutatjuk a névsort

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 2024. évi évfordulóján, Nemzeti ünnepünkön a Széchenyi István Egyetem több munkatársa, öregdiákja, együttműködő partnere állami kitüntetést vehetett át.

Kisalföld.hu

Fotó: Kisalföld-archívum

Széchenyi-díjat kapott dr. Bihari Mihály jogász, a politikatudomány doktora, a Széchenyi István Egyetem professor emeritusa, az Alkotmánybíróság volt elnöke a magyar politológiaoktatás megalapozásában vállalt kiemelkedő szerepe, jelentős tudományos, oktatói és oktatásszervezői, a győri egyetemi szintű jogászképzés megszervezésében alapító atyaként végzett tevékenysége elismeréseként.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, polgári tagozat kitüntetésben részesül dr. Choi Insu habilitált egyetemi docens, zongoraművész és Mészáros Márta, a Nemzetközi Programok és Alumni Központ vezetője. Ezt az elismerést kapta Őrsi Ferenc, Győrben járműgyártási szakon végzett, az alma materrel intenzív kapcsolatot ápoló öregdiák, a nemzetközi autóbuszgyártás vezető cégének ipari formatervezője.

Magyar Arany Érdemkereszt, polgári tagozat kitüntetést vehetett át Mészáros István mesteroktató, a Távközlési Tanszék munkatársa. Ezt a kitüntetést kapta Szabady János közgazdász, hely- és sporttörténész, aki a Győr térségében működő vízügyi szolgáltató cég régebbi igazgatási vezetőjeként több évtizeden át szervezte a gazdasági társaság és az Egyetem együttműködését.

Dr. Pup Dániel egyetemi adjunktus, a Járműipari Kutatóközpont szakmai koordinátora, a Közúti és Vasúti Járművek Tanszék oktatója Magyar Ezüst Érdemkereszt, polgári tagozat elismerést vett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában