Üres telek

2024.02.12. 18:55

Rom Suzukira is bukkantunk - Hulladékhegyek helyett vásárcsarnok épülhet Mosonmagyaróváron - fotók

Sokszor elkeserítő a látvány Mosonmagyaróváron az Iskola utcai üres telken: illegális hulladéklerakásra használják sokan. Árvay István polgármestert a megoldásokról kérdeztük. Rövid távon a kapuk lezárása látszik kivitelezhetőnek, és megkezdték egy vásárcsarnok tervezését is.

Mészely Réka

A szeméthegyek helyett jövőbeli terv egy vásárcsarnok. Fotó: Kerekes István

Szomorú képet fest a mosoni városrészen az Iskola utcában lévő üres önkormányzati ingatlan: sokan használják illegális hulladék elhelyezésére. Szélmalomharcnak tűnik: időnként a nagy mennyiségű szemetet összeszedik és elszállítják, de gyorsan "újratermelődik".

Főként a kapuk, bejáratok közelében teszik le a kényelmes szemetelők. Az egyszerű háztartási vagy akár szelektív szigeteken is elhelyezhető hulladék mellett gyakran láthatunk ott bútorokat, műszaki cikkeket, sőt most kidobott, díszeiket vesztett karácsonyfákat is. A témában megkerestük Árvay István mosonmagyaróvári polgármestert is.

– Valóban egy gócpont az üres Iskola utcai terület, mely orvoslására több megoldáson is gondolkodtunk. A kapukat le fogjuk zárni, csak piacnapokon lesz nyitva, hogy továbbra is lehessen ingyenesen parkolni. Ha a kapuk zárva vannak, megakadályozható, hogy teherautóval vigyék be a hulladékot – emelte ki a városvezető.

A szeméthegyek helyett jövőbeli terv egy vásárcsarnok. Fotó: Kerekes István

Korábban egy szociális intézmény létesítése merült fel, most egy vásárcsarnokot hoznának létre a területen. Árvay István megerősítette, hogy ennek tervezése folyik jelenleg. Az idei költségvetési rendelet előterjesztésében is megtaláltuk: a több száz millió forintos beruházás a Top Plusz projekt keretében valósulna meg.

A leendő vásárcsarnok szomszédságában is megújulóban a környezet: tavaly számoltunk be arról, hogy felújították a Királydomb utcát, benne a világhírnévre "törő" oszlopokkal.

Szintén a közelben található a Mosonvár utca 5. szám alatti egykori tiszttartóház, melyet Winkler Károly mosonmagyaróvári vállalkozó vásárolt meg és korszerűsítését tervezi.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában