Látogatási tilalom több osztályon

2024.02.08. 16:39

Figyelem! Szigorodik a maszkhasználat és a látogatási rend a győri Petz-kórházban

A Győri Petz kórházban a Covid-19 betegek ellátását végző IV. Belgyógyászat - Anyagcsere, Endokrin és Diabetológiai Osztályon a látogatási tilalmat február 8-tól, csütörtöktől feloldották, viszont az Infektológiai Osztályon a fertőző betegek továbbra sem látogathatók.

Kisalföld.hu

A maszkot a kórházba történő belépéskor a biztonsági szolgálat dolgozóinak fel kell mutatni - figyelmeztet a győri Petz-kórház közleményében.

A többi fekvőbeteg ellátó osztályon a légúti fertőzések terjedésének megelőzése érdekében a látogatási időtartamot a 14.00-15.30-as idősávban 30 perce korlátozták. Egy páciens legfeljebb két látogatót fogadhat naponta, tehát vagy egy látogató tartózkodhat bent fél órát vagy 2 látogató 15-15 percet.

A súlyos megbetegedéssel járó légúti fertőzések terjedése miatt, a betegellátó osztályokon, a járóbeteg rendeléseken és a betegforgalommal érintett diagnosztikus egységekben (röntgen, UH, laboratórium stb.), betegvárókban a maszkhasználat kötelező, de a közforgalmú helyeken (folyosó, büfé) is erősen ajánlott.

Kérik, hogy a vizsgálatokra, konzultációra érkező betegeket legfeljebb egy fő kísérje. A maszkot a kórházba történő belépéskor a biztonsági szolgálat dolgozóinak fel kell mutatni - közölte a győri Petz-kórház.

Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában