Vallás

2024.02.14. 16:52

Felvidéken ünnepeltek a betegek világnapján

Szent II. János Pál pápa az első lourdes-i jelenés napját, február 11-ét jelölte meg a betegek világnapjának 1992-ben. A Nemzedékért Alapítvány Győrben rendszeresen megemlékezik erről az eseményről.

Kisalföld.hu

– A betegek világnapja alkalmából kérjük az orvosokat, az egészségügyi dolgozókat, hogy önzetlen módon mindent tegyenek meg beteg társainkért. Ebben élen járt Szent Rókus, az orvosok és a pestises betegek védőszentje, valamint Szent II. János Pál pápa, aki betegen is végezte kiemelkedő karitatív, áldozatos munkáját – mondta dr. Schmidt Péter, az ünnepség fővédnöke.

– A győr-szigeti templomból kiindulva minden év februárjában végigjártuk a város valamennyi katolikus templomát, majd a 2000-es évek második felétől elfogadtuk a felvidéki testvéreink felkérését, így Nagymegyeren, Galántán, Komáromszentpéteren, Bősön és Dunaszerdahelyen tartottunk megemlékezést. Az idén örömmel fogadtuk a Collegium Musicum Comaromiensis és annak vezetője, dr. Sebők Zoltán felkérését, így ismét visszatértünk a Felvidékre, Naszvadra.

 

Zsúfolásig megtelt a naszvadi Szent József-templom vasárnap délután. A település plébánosa, László atya igehirdetése után dr. Schmidt Péter szólt a jelenlevőkhöz. Az ünnepség a Collegium Musicum Comaromiensis révkomáromi barokk hangversenyével zárult, a perselyekben elhelyezett adományok a templom orgonájának javítását szolgálják. Molnár Zoltán, Naszvad polgármestere hálás köszönetet mondott a gyönyörű ünnepségért. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában