Közlekedésfejlesztés

2024.02.26. 07:56

Épül az M85-ös - Mindkét járatban végeztek a szerkezetépítéssel a soproni alagútban - fotó

A déli járatban már a CKT-alapréteggel és az AC-11 elválasztó aszfaltréteggel is elkészültek. Márciusban kezdődhet a pályaszerkezetet befejező bazaltbeton terítése, azután pedig már a forgalomtechnikai elemek befejezése lesz soron - adta hírül a Magyar Építők.

Kisalföld.hu

A szerkezetépítés lezárása után egy jelentős változás a munkaterületen, hogy a felvonulási terület keleti oldalán elbontották és elszállították a mobil betonkeverő üzemet, a műhelysátrat, a keverőüzemhez tartozó depókat és egyéb deponált anyagokat. Ezután megkezdődhetett az ideiglenes aszfalt marása. Fotó: Magyar Építők

A déli és az északi járatban egyaránt lezárultak a soproni alagút szerkezeti munkálatai – értesült a magyarepitok.hu.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházása a 780 méteres alagútpár mellett a Fertőrákos csomópont és a soproni országhatár közötti 4,2 kilométeres négysávos út kivitelezését is tartalmazza, továbbá az északnyugati soproni elkerülő út megépítését is.

Fotók: Magyar Építők

Utóbbi projektben 8647-es jelű elkerülő mintegy 4 kilométer hosszú kétsávos útként jön létre az M85-ös és a Sopronból nyugatra kivezető Ágfalvi út között.

Bővebb részleteket ide kattintva olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában