Indul a liftek építése

2024.02.22. 11:40

Egymilliárdos beruházás kezdődik a tatabányai vasútállomáson

Nagy beruházás veszi kezdetét sok vonatozó örömére Tatabányán. A vasútállomáson megkezdődnek a liftek kiépítései. A munkálatok ideje alatt lezárásokra kell számítani.

Kisalföld.hu

Épp csak visszaállt rendes kerékvágásába a vasúti menetrend a győri fővonalon a Biatorbágy és Szárliget közötti felújítások után, máris újabb, hónapokig tartó változást kell megszokni. Egy olyan beruházás veszi kezdetét a városban, amelyre nem csak a tatabányaiak, hanem minden vonatozó már hosszú idők óta nagyon várt.

A liftek telepítésével megszűnhet a rengeteg lépcsőzés a tatabányai vasútállomáson. Fotó: Z. I.

Három lift segítségével lehet akadálymentes a vármegyeszékhely vasútállomása. Bencsik János országgyűlési képviselő korábban úgy fogalmazott, hogy a vasútállomás teljes átalakítása 40 milliárd forintos beruházás lenne, ebben a gazdasági helyzetben ennek a kivitelezésére jelenleg nem volt lehetőség. A liftekkel történő akadálymentesítés azonban már nem akkora nagyságrendű munka, így ezt meg lehet és meg is kell csinálni. 

A MÁV korábbi közleményében arról adott tájékoztatást, hogy a felvonók építése március elején kezdődhet meg, azonban a munkaeszközök telepítése már februárban elkezdődik. Ezzel egyidőben lezárásokra kerül sor a helyszínen. A lezárás a Konzum épülete mögötti szakaszon, a Jedlik Ányos út vágányok felőli oldalán található 18 férőhelyes, merőleges beállású gyeprácsos parkolóterületet érinti. A munkaterületet mobilkerítéssel határolják le, így a Jedlik Ányos út a munkálatok ideje alatt is használható lesz. A parkolót február 26-án, hétfő reggel 8 órától zárják el a forgalom elől. Erre a lezárásra a liftek megépítésének és beüzemelésének végéig kell számítani, várhatóan október 15-ig. 

A 3 felvonó vandál- és üzembiztosak lesznek. A falai és az ajtói részben üvegezetten készülnek. Akár kerékpár és babakocsi szállítására is alkalmasak lesznek. A beruházás 1 milliárd forintos MÁV saját forrásból valósul meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában