Látogatható a kiállítás

2024.02.28. 11:00

A téti Nagy Éva tárlata március 2-ig látogatható Győrben – A bőrképek és csodás fotók kiállítása

Nemrég nyílt meg Nagy Éva, önálló kiállítása Győrben, a Marcal étterem Galériában. A tárlat március másodikáig látogatható.

Kisalföld.hu

Nagy Éva születése óta téti lakos, három éve ment nyugdíjba főnővérként, negyven év egészségügyi szolgálat és szociális területen eltöltött évek után. A tárlatba elsősorban bőrképek, festet bőrképek kerültek. A technikát 1996 óta alkalmazza, amit Spanyolországban tanult meg. A kiállításon találhatóak még fotók, festmények, és 3D-s bőrképek. 

– Örülök, hogy ezeket a darabokat ki tudtam állítani. A bőrképek leginkább a fantázia alapján születtek meg, mindenki mást és mást láthat benne. Az évek alatt többen mondták már nekem, hogy műveimben mindig visszaköszön a víz, és annak jelenléte. Nagy szerelmem a Balaton, a festmények sok esetben a balatoni napnyugtát örökítik meg, és gyönyörű tájképek is a vizet és hegyeket ábrázolják. Hálás vagyok Láng Ildikónak, neki köszönhetem ezt az önálló tárlatot –fogalmazott portálunknak Nagy Éva, hozzátéve, a kiállított műveket óvatosan szállították Győrbe, mert nagyon figyelni kell rá, hogy bőr meg ne nyomódjon, sérüljön az alkotás.

Mint mondja: Spanyolország nagy hatással volt rá, sok mindent tanult az európai városban, amit itthon kamatoztathat. 

– Elsőként a bőrmellényemet szedtem szét, azon gyakoroltam, és addig dolgoztam rajta, amíg be nem tudtam építeni az alkotásomba. Mindent magam tanultam meg, és örülök neki, hogy igaz, téti lakosként, de a megyeszékhelyen mutathatom meg alkotásaimat –fogalmazott. A tárlatot március 2-ig látogathatják meg Győrben, a Marcal étteremben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában