Éjszakai fagyok

2024.01.22. 14:09

Mindenkit ellátnak, biztosítják a hajléktalanok elhelyezését Győrben és környékén

A következő hetekben is várhatóak éjszakai fagyok. Nemes Gábort, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat intézményvezetőjét kérdeztük, hogy tudnak segíteni a rászorulókon.

Gyurina Zsolt

– A városnak mint fenntartónak köszönhetően az elmúlt években több fejlesztés, korszerűsítés, férőhelybővítés történt az intézményben, így biztosítani tudjuk a hajléktalanok ellátását, elhelyezését – nyilatkozta portálunknak Nemes Gábor. – A férőhely extrém hidegben is elegendő, szükség szerint ideiglenesen bővíthető. Így aki kéri, annak tudunk ellátást biztosítani, hiszen fontos, hogy a szolgáltatás igénybevétele önkéntes. 

A szolgálat az év minden napján 24 órában működik. Az intézményben élőknek a szociális ügyintézéseken, egészségügyi ellátáson túl kiegészítő étkeztetést, teát biztosítanak. Az éjjeli menedékhely szolgáltatásait igénybe vevő ellátottak vörös kód idején az Avar utcai intézményben maradhatnak. 

Aki rászorulót lát, a Segítőház Alapítvány utcai szociális szolgálatát hívhatja a 96/512-309-es telefonszámon, vagy a Nyugat-dunántúli Regionális Diszpécser Szolgálatot a 92/323-000-s telefonszámon. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában