Egységes kedvezmény mindenkinek

2024.01.15. 14:53

Lejárnak a parkolóbérletek - Mutatjuk, hogy Sopronban mikor tudnak újat venni

Pontosan január 31-én jár le az érvényességük a soproni éves zóna- és kombinált felszíni parkolóbérleteknek.

Papp Fanni

Hamarosan lejárnak az éves parkolóbérletek, amik a Verő József utcai ügyfélszolgálati irodában válthatók újra.

Fotó: Máthé Daniella

A soproni önkormányzat még tavaly augusztusban döntött arról, a nem soproni lakcímmel, de a városban dolgozó munkavállalók támogatása érdekében kiterjesztik az 50 százalékos kedvezményt. Így minden soproni és nem soproni magánszemély, egyéni vállalkozó és jogi személy egységes kedvezménnyel vásárolhat bérletet. Az új rendelet értelmében az 1. zóna éves összege 99 ezer, a II. zóna 72 ezer és a III. zóna 51 ezer forint lesz, míg a kombinált bérlet 126 ezer forint. Aki továbbra is szeretné igénybe venni a bérletes parkolást, ne felejtsen újat váltani. 
A bérletek személyesen hétfőn, kedden és csütörtökön 8 és 12 óra között, illetve szerdán 12 órától 16-ig a Verő József utca 1. szám alatti ügyfélszolgálati irodában vagy bankkártyás fizetéssel interneten vehetők meg. Utóbbihoz regisztrációra – a gépjármű rendszámára, illetve forgalmi engedélyére – van szükség, amit a honlapon érhetnek el
Továbbra is biztosított a Sopron Card városkártyával rendelkező lakosok részére a 10 százalékos kedvezmény, amennyiben a gépjármű forgalmi engedélyében is soproni cím szerepel. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában