A működési engedélyre várnak

2024.01.17. 10:09

Heteken belül nyithat a bölcsőde Zsirán

Új, tizenkét férőhelyes bölcsőde létesült Zsirán, ami több mint 200 millió forintos támogatással valósulhatott meg. A település polgármestere, Nagy Ferdinánd elmondta, a kivitelezési munkálatok elkészültek, már csak a működési engedélyre várnak, így heteken belül fogadhatja a legkisebbeket az új intézmény.

Papp Fanni

Az elkészült bölcsődét, amely hamarosan megnyitja kapuit a gyermekek előtt is, Nagy Ferdinánd mutatta be. A vadonatúj játékok, fejlesztőeszközök már várják a legkisebbeket.

Fotó: Máthé Daniella

A bölcsőde kialakítása során egy új csoportszoba kapott helyet az épületben, amely a hatályos jogszabályok alapján 12 gyermek napközbeni ellátását teszi lehetővé. A csoportszobához megfelelő méretű és számú vizesblokk és öltöző épült. Továbbá az épület udvarán a bölcsőde kis látogatóinak számára elkülönített, korszerű játszókertet alakítottak ki, melyen ütéscsillapított burkolatok, játékok, árnyékolástechnikai eszközök kerültek elhelyezésre. Mindezek mellett a teljes ellátás érdekében az épületben babakocsi-tárolót, akadálymentes mosdót, a szélfogóból egy kényelmes közlekedőt, illetve egy teljes értékű melegítőkonyhát és egy elkülönített hulladéktárolót is kiépítettek. A dolgozók számára pedig a XXI. századi munkakörülményeknek megfelelően alakítottak ki irodát, öltözőblokkot és egy elkülönített takarítószer-tárolót. 

A beruházás teljes költsége több mint 235 millió forint lett, amelyből a vissza nem térítendő támogatás összege mintegy 204 millió forint. 

– Az, hogy bölcsőde létesülhet Zsirán, mindenképp a település javát szolgálja. Fontosnak tartjuk a településen, hogy a lakosok számára elérhető legyen az iskolai, óvodai és immáron bölcsődei intézményi ellátás – mondta el Nagy Ferdinánd polgármester. – A bölcsőde elkészült, ami a Fő utcában kapott helyet, és várhatóan a hónap végén, de legkésőbb február elején megkezdheti működését – fűzte hozzá. 

Az új intézmény nagy segítséget jelent a kisebb településeken is a kisgyermekes szülőknek, hiszen így könnyebben visszatérhetnek a munkaerőpiacra. – A visszajelzések is azt mutatják, hogy a beruházásnak örülnek a zsirai családok. A bölcsődei ellátásra nemcsak érdeklődők vannak, de többen be is adták már a jelentkezésüket. Ugyan a településen a lakosság száma jelentősen nem növekszik, de az a legfontosabb, hogy nem csökken. Kijelenthetem, hogy fiatalos település Zsira. Így reméljük, hogy elképzeléseinknek megfelelően maximálisan kihasznált lesz az újonnan elkészült bölcsőde is – részletezte a polgármester, aki hozzátette, kormányzati támogatás nélkül nem valósulhatott volna meg a beruházás. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában