19,2 millió forintos beruházás

2024.01.14. 13:13

Helyi vállalkozó építi a járdát Beleden

Elkezdődtek a járdafelújítási munkák Beledben. Első lépésként a Pacsirta utcában dolgoznak a szakemberek, ahol hatszáz méteres szakaszon teszik rendbe a gyalogjárót.

Kisalföld.hu

A Pacsirta utcában kezdődött a járdaépítés. Fotó: Beled közösségi oldala

Major Jenő polgármestertől megtudtuk: az önkormányzat önerőből finanszírozza a beruházást, 19,2 millió forintot fordít rá. A befejezési határidő április vége. Térköves járdát építenek 1,2 méter szélességben, két oldalán szegéllyel.

A polgármester hozzátette: ezután két másik szakasz következik, melyekre szintén megkötötték a szerződést. Az egyik a Füzes utca nyolcvan méteren, illetve a Jókai utca. A kivitelezéssel helyi vállalkozót bízott meg az önkormányzat.

– Törekszünk rá a különböző beruházásainknál, hogy helyi cégeknek, iparosoknak adjunk lehetőséget. Amennyiben ők is készek az együttműködésre, és megfelelő, kedvező árakkal számolnak, ennek nincs is akadálya.

A járdát egyébként az a vállalkozó és társa építik most is, akik az elmúlt nyolc évben valamennyi járdafelújításunkat elvégezték – jegyezte meg Major Jenő.

A Pacsirta utcában kezdődött a járdaépítés. Fotó: Beled közösségi oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában