Támogatás

2024.01.31. 13:00

Helyi termelők és termékek támogatásáról beszéltek az abdai találkozón

A Pannónia Kincse LEADER Egyesület célul tűzte ki, hogy támogatja a helyben megtermelt termékeket, valamint segíti a helyi termelőket, mert fontos, hogy a rövid ellátási lánc helyben is tudjon működni.

Kisalföld.hu

2023-ban több helyi piacot is szerveztek partnereikkel közösen Pannonhalmán, Abdán, Nyalkán, Börcsön, ahol megjelentek a helyi termelők és termékeik. A Széchenyi István Egyetem és a Pannónia Kincse LEADER Egyesület 2023-ban együttműködési megállapodást kötött a helyi termékek fejlesztésére.

A pozitív visszajelzéseknek és a felmerült igényeknek köszönhetően nagyobb volumenű, kutató és stratégia munkába kezdtek, melynek első lépése a január 29-én Abdán megrendezett helyi termék fórum, amelyen mintegy negyvenen vettek részt.

– A körüljárt fogalmak: helyi termék, termelői piac, rövid ellátási lánc, minősítések és védjegyek. Két előadást hallhattunk a témában a "jógyakorlatokról", egyet a Bakony-aljáról és egyet Zalából. Megtisztelt bennünket jelenlétével dr. Pető Péter is a vármegyei közgyűlés alelnöke, aki egyben a Magyar Natúrpark Szövetség elnöke is, több polgármester és az Arrabona EGTC vezetői – tudtuk meg Szabó Zsolttól, a vendéglátó Abda polgármesterétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában