Fulbright kutatói ösztöndíj

2024.01.01. 07:40

Győri oktató nyert ösztöndíjat a világhírű amerikai egyetemre

Elnyerte a Fulbright kutatói ösztöndíjat a győri dr. Németh Viktor, aki a Széchenyi István Egyetemnek is oktatója.

Vámos Annamária

A Fulbright ösztöndíjat elnyerő kutatók a világ minden tájáról érkeznek az amerikai egyetemre.

Dr. Németh Viktor, 2023/24-es tanévben tevékeny időszakot tölthet megfeszített munkával a tengerentúlon a világ elitjébe tartozó New York Egyetem meghívására. A program 155 országban van jelen, melyhez Magyarország 43 éve csatlakozott. Lényege, hogy csak az Egyesült Államok valamely egyetemének konkrét személyre szóló meghívására kerülhet ki kutató. Dr. Németh Viktor a mediációt, tárgyalástechnikát, valamint helyreállító igazságszolgáltatást kutatja Briana Barocas kutatási igazgatónővel és Krystal McLeod fejlesztési és oktatási igazgatóval egy kutatócsoportban. 

A Fulbright-program, ahonnan a legtöbb Nobel díjas került ki, egy posztgraduális oktatási, kutatói ösztöndíj-, illetve csereprogram, amelyet 1946-ban alapított J. William Fulbright amerikai szenátor az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumának, partnerállamok kormányainak, és a privát szektor támogatásával. A program alapvető célja, hogy elősegítse az országok közötti kölcsönös megértést, valamint lehetőséget nyújtson tudományos kutatói munkára, szakmai gondolatcserére.

A Fulbright ösztöndíjat elnyerő kutatók a világ minden tájáról érkeznek az amerikai egyetemre.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában