Kemény esetek halállistával, fagyos vízzel

2024.01.15. 13:03

Ez történt novemberben – Nagyi a volán mögött, fürdőzők a jeges vízben, minőségi győri hajók

Az új év első napjaiban érdemes visszatekinteni mindarra, ami az óesztendőben történt. Mi is így teszünk, hónapról hónapra röviden felidézzük az időszak legérdekesebb történéseit. Novemberben Győr legendás taxisa továbbra is a volán mögött maradhat. A halállistát író tini azt vallotta, megbánta tettét. Fagyos csobbanással határaikat feszegették a győri titánok.

Legendás taxis nagyi 
Győr legendás taxisa, Mihályi Ildikó 81 évesen újabb öt évre szerezte meg a szolgálati engedélyét. Több mint hatvan éve, 1961-ben szerezte meg jogosítványát és közel 40 éve rója az utakat taxisofőrként. A busz kivételével mind a 12 kategóriára van engedélye. A hölgy vezethet motort, kisbuszt, kamiont vagy akár traktort. A ’60-as évekig ő volt Győr egyetlen női teher­autó-sofőrje. GPS-t sem használ, jól ismeri a megye útjait, ha valahova nem talál oda, a kollégáit kérdezi. Büszkesége, hogy soha egy hibapontot sem szerzett. 

DSC_6391
Mihályi Ildikó 81 évesen újabb öt évre szerezte meg a szolgálati engedélyét.
Fotó: Csapó Balázs / Forrás: Kisalföld archív


Elítélték a neonáci tinit 
Két és fél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Győri Törvényszék azt a 17 éves kapuvári diákot, aki halállistát készített, melyen diáktársai és tanárai szerepeltek. Egy angol nyelvű neonáci csevegőcsoportba azt írta, megöli osztálytársát és megpróbál erről felvételt is készíteni. A Terrorelhárítási Központot a brit rendőrség tájékoztatta a fiú bejegyzéseiről. A fiatalkorú vádlott az előkészítő ülésen mindent beismert, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. 

DSC_0232
A 17 éves kapuvári diák halállistát készített, melyen diáktársai és tanárai szerepeltek.
Fotó: Rákóczy Ádám / Forrás: Kisalföld archív


A legjobbak között 
A Cabin és a Kadét két neves elismerést is bezsebelt. A győri Duna Hajók családi műhelyében készült mindkét hajócsoda. A Kadétot két forduló után a Magyar Formatervezési Díj szakmai zsűrije az idei legjobb pályázatok közé emelte, így válogatták a kiállított művek közé. A szakmailag elismert nemzetközi BIG SEE Awards díjra 21 országból érkeztek pályamunkák, termékdesign kategóriában pedig a Cabint találta a legjobbnak a zsűri. A díjátadó idején már a harmadik saját fejlesztésű hajótípus is készülőben volt a győri műhelyben. 

DSC_9713
Díjat kapott a magyar ehajó. Képen: Jakus Tamás designer.
Fotó: Rákóczy Ádám / Forrás: Kisalföld archív

Bevethető önkéntesek 
Riaszthatóvá vált a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Három tűzoltásvezetővel, három sofőrrel és tizenkét alapképzést végzett taggal vágtak bele az új feladatba. Emellett új tűzoltókocsit kaptak, amelynek maguk építettek fagyvédett garázst. 

Fotó: Rákóczy Ádám / Forrás: Kisalföld archív


Fagyos csobbanás 
Határaikat feszegették a győri titánok. Sümegi Péter és elszánt társai minden héten vasárnap délelőtt megmártóznak a győri Aranypart II. strandjánál, a Mosoni-Duna holtágának vizében. Volt már, hogy mínusz öt-hat fokban törték a jeget, csináltak egy léket és azon ereszkedtek le. November végén az alig háromfokos vízben merítkezett meg a kilenc résztvevő. 
 

DSC_0603
 Fagyos csobbanással határaikat feszegették a győri titánok. 
Fotó: Rákóczy Ádám / Forrás: Kisalföld archív


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában