Verseny

2023.12.07. 15:00

Világszinten elismert e-gyakorlat

A világ legjobb gyakorlatait bemutató, e-területen élen járó 54 egyetem közül a nemzetközi dobogó első helyére rangsorolták az UI GreenMetric versenyében a Soproni Egyetem e-hulladék-­gyűjtését és a hulladékkezelést bemutató pályázatát.

Kisalföld.hu

Az intézmény számos, fenntarthatósággal kapcsolatos elismerés és nívódíj birtokosa, 2022-től a 3. legzöldebb hazai egyetemként tartják számon. A felelős fogyasztás, a fenntartható ellátási láncok, a természetpozitív működés és a biodiverzitás-védelem ökológiai szemléletű megközelítése mindig jellemezte őket. Ennek a tudatos attitűdnek újabb elismerése az UI GreenMetric által meghirdetett e-hulladék-kampányban elért 1. helyezés. Az egyetem számára fontos, hogy az e-hulladékokra inkább úgy tekintsünk, mint értékes másodnyersanyagokra, ezért azok szelektív gyűjtése elsődleges. Felelős és elkötelezett az e-hulladék keletkezésének megelőzése és a keletkezett e-hulladékok elkülönített gyűjtése terén. A szakszerű szállítást, ártalmatlanítást csak engedéllyel rendelkező hulladékkezelő részére történő átadással biztosítja (Mohu Mol Hulladékgazdálkodási Zrt.), és az e-hulladékokról nyilvántartást is vezet. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában