Tudásukkal segítettek

2023.12.07. 11:31

Új frizurával kedveskedtek a győri fodrásztanulók a likócsi hajléktalanszállón – Fotókon mutatjuk a megható pillanatokat

Az adventi időszakban a Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium fodrásztanulói is elhatározták, hogy tesznek valami jót az elesettekkel, mégpedig olyat, ami a szakmájukhoz kapcsolódik. Csütörtökön reggel tíz tanuló érkezett a likócsi hajléktalanszálló épületébe, ahol a nap folyamán mintegy negyven otthonlakónak készült új frizura.

Ollári Gergely

Fotó: Rákóczy Ádám

A végzős tanulók teljes szolgáltatást nyújtanak, hajat vágnak, festenek, beszárítanak. Kaukerné Kovács Edit a Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium igazgatója örömteli pillanatokról számolt be portálunknak, és büszkén mesélte: diákjaik 2011 óta szinte minden évben meglátogatják a hajléktalanszálló lakóit, akik nagy örömmel fogadják a fiatalokat. Nem csak új frizurák készültek, az otthon lakói is megköszönték a fodrásztanulók munkáját, finom reggelivel várták őket a szállón.

A kossuthosoknak nem ez az egyetlen jótékonykodó akciója, a jövő héten az intézmény kozmetikus tanulói a győri kórház gyermekosztályára látogatnak majd, ahol az ott lévő beteg gyerekeknek készítenek csillámtetkókat.

Nyírógépek, hajszárítók hangjától volt hangos ottjártunkkor a terem, itt találkoztunk Kaukerné Kovács Edittel, a Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium igazgatójával, aki lapunknak elmondta: a szakmai képzéshez kapcsolódóan mindig megpróbálunk olyan lehetőséget teremteni a fiataloknak, ahol jótékonykodni is tudnak.

– Minden évben jó érzéssel tölti el őket, hogy adnak, és örömet szereznek. Sosem kell rábeszélni őket hogy jöjjenek, volt olyan évünk, amikor 70-80 fő frizuráját készítették el diákjaink egy nap alatt. Idén is tíz végzős fiatal érkezett a szállóba, és mintegy negyven otthonlakónak kedveskedtek –fogalmazott lapunknak az intézmény igazgatója. Hozzátette: a szerény körülmények között élők mindig nagyon hálásak, sokszor szaloncukorral, csokikkal köszönik meg a fiatalok munkáját. A gyermekek pedig érzik, az itt élők nem tudják megfizetni a fodrászszalont. Szakmailag is fejlődnek, mert élő modellen gyakorolhatnak.

Lázasan dolgoztak a diákok, közben pedig jókedvűen beszélgettek „kuncsaftjaikkal”. Hajvágás közben szólítottuk meg a 13. évfolyamos, öttevényi Lencse Klaudiát.

– Másodszor vagyok itt tanulmányaim során, és mindig jó érzésekkel gondolok vissza ezekre a látogatásokra. A legjobb talán az, amikor hajvágás után először tekintenek a tükörbe. Csillog a szemük a boldogságtól, és az enyém is, mert tudom, hogy örömet szereztem –fogalmazott.

Gyerekkora óta tanul fodrásznak Csizmadia Réka. Pillanatra tette csak félre az ollót, és osztotta meg gondolatait a jótékonysági eseményükről.

– Tavaly voltam először, de idén is el akartam jönni. Először kicsit megilletődve álltam a munkának, de csodás volt látni, hogy mennyire tudnak örülni az új frizurának. Volt tavaly egy férfi, akinek teljesen átváltoztattuk a haját. Utána éppen állásinterjúra ment, azóta nem találkoztunk. Bízom benne, hogy sikerült felvételt nyernie, és hogy én is segíthettem neki célja elérésében –mesélte Réka, hozzátéve, az itt lakók sem feledkeztek meg a vendéglátó szerepről, és finom tízóraival várták a diákokat.

Lassan elkészültek az új frizurák, egy férfin is az utolsó simításokat végzik a fodrásztanulók. Ekkor lépünk oda hozzá, és kérdezzük meg, mit szól az új frizurájához.

– Mintha kicseréltek volna. Remek munkát végeztek, én pedig örömmel álltam modellt számukra. Ügyesek, és nem is csípték meg a fülemet az ollójukkal. Érződik rajtuk, hogy fontos számukra a szakma, nekünk pedig öröm, hogy karácsony előtt új frizurát kaphattunk –mesélte mosolyogva Bognár Péter, aki egy hónapja a likócsi hajléktalanszálló lakója.


A Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégiumnak nem ez az egyetlen jótékonysági akciója, a jövő héten az intézmény kozmetikus tanulói a győri kórház gyermekosztályára látogatnak majd, ahol az ott lévő beteg gyerekeknek készítenek csillámtetkókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában