Karácsony 2023

2023.12.24. 12:26

Töltött káposzta és bejgli is jutott - Meleg ételt osztanak rászorulóknak Sopronban - fotók

A Soproni Szociális Intézmény rászorulók, nyugdíjasok, nagycsaládosok és nélkülözők részére ételosztást szervez az idei évben is karácsony alkalmával.

Papp Fanni

Az ünnepi soproni ételosztás pillanatai. Fotók: Máthé Daniella

  • Már hagyománynak mondható a Soproni Szociális Intézmény életében, hogy húsvéti és a karácsonyi ételosztás szerveznek. Az intézmény törekszik arra, hogy az ellátottaikon túl a lakosságot is segítse.
  • A három nap alatt közel 700 adag ételt osztanak ki a lakosság körében, többek között babgulyást, töltött káposztát és csirkepaprikást.
  • Továbbá több mint 300 tartós élelmiszercsomagot is adnak a meleg étel mellé, melyek az alap élelmiszerek mellett tartalmaznak az ünnepnek megfelelően szaloncukrot és bejglit is.
  • Az élelmiszerek mellé gyümölccsel is szolgálnak, ugyanis 400 kilogramm almával járult hozzá a jótékonysági rendezvényhez az Agrár Marketing.

A legfontosabb az, hogy mindenki asztalára kerüljön étel az ünnepekkor. Ehhez a remek kezdeményezéshez, misszióhoz pedig rengeteg helyi vállalkozó, cég és civil csatlakozott korábban és vesz részt most is. Az idei ételosztáshoz több étterem is csatlakozott, így több száz adag ételt tudtak kiosztani a Hotel Lővértől, a Panoráma Étteremtől, a Papa Joe's Saloon and Steakhousetól, a Tercia Hubertustól. A melegételen túl a száraz élelmiszer csomagok is a helyi összefogásnak köszönhető. Évek óta részt vesz az ételosztáson a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálat, ahogy idősebb Varga Gábor, ifjabb Varga Gábor és Simon Péter is segít a Soproni Szociális Intézményt minden évben. Mindemellett száz csomagot a Condor Trans Kft.-nek köszönhetnek, idén pedig újdonságként bébiételt is osztanak a Győri Egyházmegyei Karitasznak köszönhetően.

Az ételosztás létrejöttét támogatta még a Harrer Chocolat, a Rotary Club Sopron, a kapuvári Ambrózia Pékség és Cukrászat, Lukács Attila, Nemes Márk és a civil támogatók. A Soproni Polgári Lövész Egyesület is készített a rászorulóknak élelmiszer csomagokat az ételosztásra.A jótékonysági rendezvényen a szervezeteken túl az intézmény kollégái vesznek részt, akik az ünnepek előtti időszakban energiát nem sajnálva készülnek, hogy boldoggá tegyék azon családok életét, akik élnek az ételosztás adta lehetőséggel.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában