Bicajos tekerésből adomány

2023.12.08. 12:55

Két soproni alapítványt támogattak a Vas-Villa Családi Kerékpártúra nevezési díjaiból

A Vas-Villa Családi Kerékpártúra nevezési díjaiból befolyt összegből idén is 100-100 ezer forint támogatásban részesült a Soproni Gyermekosztály Aranytallér Gyermekeinkért Alapítványa, illetve az Együtt az életért, Sopronért Mentőalapítvány. Az adományok jelképes átadására pénteken reggel került sor, amelyet Borossay György, a sportesemény szervezője adott át.

Varga Henrietta

Gedéné Hadarits Ilona főnővér, dr. Tóth Gergely osztályvezető főorvos, Borossay György a kerékpártúra szervezője, Bokán Jenőné és dr. Éger István Együtt az életért, Sopronért Mentőalapítvány titkára

Fotó: Fotó: Máthé Daniella

- Harminc évvel ezelőtt, a legelső kerékpártúrát száz gyerekkel rendeztük meg és utána döntöttünk úgy, hogy városi szintre emeljük. Tíz éven át a befolyt nevezési díjakat szajki kerékpártúrára használtuk fel. Miután azonban a 84-es főúton lehetetlenné vált a biciklis közlekedés, új célt kerestünk, így idén már huszadik éve, hogy a soproni kórház gyermekosztályának ajánljuk fel a kerékpártúra nevezési díjaiból befolyt összeget, két éve pedig a gyermekosztály mellett az Együtt az életért, Sopronért Mentőalapítvány részére is juttatunk belőle - mondta a szervező. 

Dr. Tóth Gergely a gyermekosztály vezető főorvosa elmondta, hogy a most átvett százezer forintot az osztályon fogyóeszköznek számító eszközök pótlására, új eszközök beszerzésére fordítják. Dr. Éger István, az Együtt az életért, Sopronért Mentőalapítvány titkára szintén nyilatkozott lapunknak, aki kiemelte, hogy az alapítvány szempontjából minden olyan bevétel fontos, amellyel a mentés körülményeit és a mentésben dolgozók munkakörülményei javíthatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában