Emberéleteket mentettek

2023.11.23. 18:37

Véradók ünnepségét rendezték Győrben - Mutatjuk a díjazottak listáját - sok-sok fotó

Csütörtökön tartotta a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson Sopron Vármegyei Szervezete a győri városháza dísztermében az idei véradónapi ünnepséget. Az eseményt Császár Eszter, a győri Deák Ferenc Közgazdasági Technikum tizenegyedikes diákja nyitotta meg fuvolajátékával.

Kisalföld.hu

Fotó: Csapó Balázs

Miután köszöntötték a jubiláns véradókat, véradásszervezőket és a többi vendéget, dr. Dézsi Csaba András polgármester szólt a megjelentekhez. Dr. Tóth Zsuzsanna, a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Vármegyei Szervezetének elnöke mondott ünnepi beszédet, Széles Sándor főispán, Ivanics Ferenc vármegyei közgyűlési alelnök és dr. Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató helyettese mellett.

Az ünnepi programot a Deák-technikum másik két diákjának: Farkas Kata és Haska Noémi előadása színesítette. Felléptek a Kvint Operett tagjai is: Domonkos Diána, Forró Attila és Széles Zoltán.

A Magyar Vöröskereszt évek óta emlékéremmel ismeri el a 25, 50, 75 és 100 alkalommal vért adó önkénteseket a térségben. Idén 26 huszonötszörös véradót, 22 ötvenszeres, 36 hetvenötszörös és 11 százszoros vagy annál is többszörös önkéntest díjaztak. Volt köztük olyan is, aki már több mint 140 alkalommal nyújtotta karját, hogy megmentse betegtársát. Ráadásul a Véradók napján csak a teljes véradásokat veszik figyelembe a kitüntetéseknél.

Leköszönő oklevelet adtak át Rigó Jenőnek, aki már számtalanszor segített. Még 18 évesen a katonaságnál kezdte a rendszeres véradást. 2010 óta tagja a Dunakiliti Lakóterületi Alapszervezetnek.

Véradóhelyszínt támogató civil szervezetek közül külön köszöntötték az Abdai Horgászegyesületet, ugyanis a településen szervezett véradásokon halászlével kínálják a résztvevőket. A vármegyei vöröskereszt vezetősége külön elismerésben részesítette az egyesületet

Az országos véradó napi ünnepséget pénteken szervezik a fővárosban, amelyen több kisalföldi véradót és szervezőt kitüntetnek, így róluk is megemlékeztek a győri városházán.

A Véradó Mozgalomért járó Ezüst Emlékérmet Ágh Ferencné veheti majd át. Mária a Vöröskereszt iváni lakóterületi alapszervezet titkára. Több, mint 30 éve a legfontosabb feladatának a véradásszervezést tekinti, amit évente két-három alkalommal is megszervez a településen.

A Véradóbarát munkahely díjat idén a Binder Cable Assemblies Bt. veheti át, mert a Magyar Vöröskereszt Mosonmagyaróvári Területi Szervezetével évek óta együttműködik. A cég 2015-ben csatlakozott a véradó mozgalomhoz, mivel a vezetőség fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást és maguk is rendszeres véradók. 

Véradómozgalom Támogatói Oklevelet pedig ezúttal a Soproni Rendőrkapitányság nyerte el, hiszen hivatásos dolgozói több mint 10 éve, szinte hívó szóra jelennek meg a Véradó Állomáson, hogy segítő karjukat nyújtsák.

Kun Szilvia, a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Váregyei Szervezetének igazgatója végül megköszönte mindenkinek, aki rendszeresen segíti és támogatja munkájukat és a betegek megsegítéséért, életek megmentéséért vért adnak, amikor csak tudnak.

Díjazottak listája

25 teljes véradásért emlékérmet vehetett át:

Baki Zsolt

Bakos Judit

Baralovics Norbert

Boros Eszter

Böjtös Gergő

Brázik Andrea

Budafoki Dóra

Dénes Krisztina

Dezső Gábor

Ferenczi Noémi

Földi Beáta

Hegyi Sándorné

Herbut Albert

Kapitány József

Karácsonyi Szilveszter Gábor

Kiss Tamás László

Körmendy Eszter Viola

Molnár Istvánné

Molnár Tiborné

Péntek Tamás

Rácz Sándor

Répásiné Czakó Mária

Szalainé Csapó Rita

Timárné Takács Eszter

Török János

Zemkó Márta

Az 50 teljes véradásért kitüntettek:

Baranyai Zoltán

Boda Ákos

Brenyó Gábor Jenő

Erdélyi Lívia

Gábor Lajos László

Galambos Ferenc

Horváth Ferenc

Dr. Juhász Attila Tibor 

Juranovics Zsolt

Kertészné Szabó Judit Andrea

Kozma Mónika

Kránitz Zsolt

Mersits Norbert

Molnár Ferenc

Németh László

Pecsenke Éva

Pintér Csaba József

Pintér Gábor

Pócs József Péter

Pozsgainé Németh Ildikó

Timár Zoltán

Varga László

75 alkalommal nyújtották karjukat:

Balázs Csaba

Balogh Ferenc

Balogh Lajos

Bandics Károly

Bedők Imre

Czinder Lajos

Csizmazia Tamás

Csordás Tamás

Csuta Péter

Dominek Tibor 

Egyed László

Eitler György

Erős Gábor József

Id. Élő Zoltán

Gulyás Gábor

Halász Imre

Halász Zoltán János

Horváth Csaba

Horváth Nándor István

Horváth Nándor József

Juhász István

Keresztes Attila András

Kocsis Imre

Kovács Ferenc

Nagy Attila Dr.

Nagy Lajos 

Németh József

Németh László 

Németh Ottó Péter

Papp Sándor

Suri György

Szála Attila Ferenc

Szalay András

Szekér Lajos

Szűcs László

Tilai István

Visi Gábor

100 vagy 100 nál több alkalommal teljes véradók:

Bindes Gábor

Ferenczy Zsolt Dénes

Frank László

Hegedűs László Tibor

Kővágó György

Márton Árpád Ferenc

Nagy Sándor

Novits László 

Polczer Imre

Takács István

Varga Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában