Újraindítási program

2023.11.15. 12:40

Megkezdődik a közvilágítás visszakapcsolása Sopronban és új buszmenetrend is lesz

Az önkormányzat és a közvilágítás szolgáltatója közti tárgyalások sikeresen lezárultak, így csütörtökön megkezdik a szakemberek a lámpatestek visszakapcsolását Sopronban.

Bódvai Ildikó

Fotó: Máthé Daniella

Az első ütemben Balf, Brennbergbánya és Görbehalom városrészekben, majd a Várkerületen és a belvárosban tér vissza a teljeskörű közvilágítás, a munka pedig ütemezetten folytatódik tovább a város teljes területén.

A korábban bejelentett újraindítási program részeként nemcsak a normál, korábban megszokott közvilágítás, de rövidesen az új és a korábbinál is jobb szolgáltatást biztosító sűrű buszmenetrend is érvénybe lép, a Gyermek- és Ifjúsági Központ pedig már megnyitotta kapuit.

A polgármester által bejelentett újraindítási programnak köszönhetően kivezetik mindazon takarékossági intézkedéseket, melyekre az Európát sújtó energiaválság miatt volt szükség. A válság ugyan nem ért véget, de a soproniak összefogásának és a felelős gazdálkodásnak köszönhetően egy nehéz időszakot hagyhat maga mögött városunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában