EzTörténtKisalföld

2023.11.20. 10:50

Erről írtunk 20 éve - Amikor piros víz folyt a győri Iparcsatornában - fotó

Múltidézés megsárgult, régi Kisalföldekkel.

Kisalföld.hu

10 éve - Jelentkezett a szobornak hajtó autós

Jelentkezett a rendőrségen az a pápai férfi, aki a gyanú szerint egy fekete Mercedesszel nekihajtott és összetörte a győri Bécsi út végén álló Radnóti-szobrot. Az autót Öttevény közelében találták meg még aznap. A megyei rendőr-főkapitányság szerint a 24 éves P. Szabolcs kihallgatásán elmondta: ismerőse autójával és férfi utasával egy győri szórakozóhelyre tartott hajnalban.

A helyismeret hiánya és az éjszakai erős köd miatt későn vette észre a gránitszobrot. Fékezett, de az autóval az emlékműnek ütközött, majd ijedtében a helyszínről elhajtott. Az autóval messze nem jutott, mert a benzin kifogyott. Utasával együtt a Mercedest hátrahagyva stoppal Győrbe, onnan autóbusszal Pápára utazott.

20 éve - Piros víz folyik az Iparcsatornába

Hosszú idő után az illetékesek megtalálták azt a céget, amelyik szinte folyamatosan engedte a málnaszínű és -illatú, illetve olajos szennyezést a győri Iparcsatornába. A környező cégek területéről a csatornába vezető csapadékvíz-csatornákból jelentős mennyiségű szennyezés folyik a vízbe. S nemcsak esős, hanem száraz időjáráskor is.

A környezetvédelmi felügyelőség már megvizsgálta a szennyeződést, annak szervesanyag-tartalma a megengedett érték több mint tízszerese volt. Valószínű, hogy környezetszennyezési bírsággal sújtják a gyanúsított céget.

 

25 éve - Gyorsforgalmi út lesz a „halálútból”?

A Győrt Sopronnal összekötő 85-ös számú főútvonalat a köznyelv egyszerűen csak „halálútnak” nevezi, s a baleseti statisztikák egyértelműen alátámasztják az elnevezést.

A megye szakemberei szerint rövid távon felújítással, hosszú távon pedig gyorsforgalmi úttá fejlesztéssel lehetne javítani az áldatlan állapotokon. Ennek érdekében tanácskozást szerveztek Győrben a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában