Nyitópiknik szalonnasütéssel

2023.10.06. 14:29

Új klubházban találkozhatnak az idősek Tatán

Birtokba vették új klubházukat a Fenyő téren Tata nyugdíjas­klubjai, melyeknek tagjai közös programmal, piknikkel ünnepeltek október 3-án.

Kiss T. József

A klubház megnyitóján pikniket is rendeztek, melyen nagy siker volt a szalonnasütés.

A jelenleg Tata önkormányzatának tulajdonában lévő ingatlant Tata két nyugdíjasklubja lakhatja be. Első lépésként a két szervezet, a Városi Nyugdíjas Klub (VNYK) és a Honvéd Bajtársi Klub (HBK) közösen szervezték meg első októberi rendezvényüket, a székházfoglaló, szalonnasütő pikniket. 

Az épületben korábban több párt is működött, de könyvtárként, zeneiskolaként is funkcio­nált az épület, amely tavaly visszakerült az önkormányzathoz. Michl József polgármester javaslatot tett arra, hogy a helyszínt kisebb felújítás után a Városi Nyugdíjas Klub és a Honvéd Bajtársi Klub használhassa. A két klub már régóta szeretett volna programjai­hoz egy állandó közösségi teret találni. A két nyugdíjasklub egymás között felosztva, egyeztetve használhatja a nyugdíjasklubok székházát. A két városi klubnak összesen mintegy 360 nyugdíjas tagja van, ami Tata nyugdíjasainak nem egészen tíz százaléka. 

Jónás Béla, a Városi Nyugdíjas Klub ügyvezetője elmondta, természetesen örülnek ennek a lehetőségnek, hogy végre állandó helyük van, ahol bármikor megtarthatják rendezvényeiket, ügyes-bajos dolgai­kat megbeszélhetik. Hetente tartanak klubnapot, legutóbb egy orvos vendégük tartott előadást. Évente több mint 40 programjuk van, sokat kirándulnak, részt vesznek közösségi rendezvényeken. 

Sárközi József, a Honvéd Bajtársi Klub elnöke elmondta, az ő szervezetük 1970-ben alakult nyugdíjas katonákból és családtagjaikból. Sokat kirándulnak, örülnek egymásnak, s ennek a helynek, ahol programjaikat megvalósíthatják. Régebben a Tatai Helyőrségi Klubban tartották meg rendezvényeiket, de mióta az megszűnt, nem volt állandó helyük. „Köszönet Michl Józsefnek, Tata polgármesterének, hogy ebben is segített bennünket” – tette még hozzá Sárközi József. 

Michl József elmondta: „Mindkét klub hosszú idő óta szeretett volna már egy saját otthont, ahová szabadon szervezhetik a programjaikat, anélkül, hogy másokhoz kellene igazodniuk. Az önkormányzat pedig örömmel bocsátja rendelkezésükre a Fenyő téri helyszínt. A következő hetekben-hónapokban belakják majd az épületet, s reméljük, hogy sokáig fogják használni a jövőben, és számtalan emlékezetes órát töltenek majd el itt együtt.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában