Őrült futam az Által-éren

2023.10.07. 06:40

Október 7-én rendezik Tatán a XXVI. Által-ér Vízitúrát

Október 7-én, szombaton kerül sor a Mikoviny Sámuel emlékére rendezett XXVI. Által-ér Vízitúrára.

Kisalföld.hu

A program 8 órakor kezdődik a regisztrációval a Berta-malomnál, majd a köszöntők után az evezősöket 9 óra 10 perctől indítják el a Berta-malom melletti szakaszról, a végállomás pedig Dunaalmáson a nagy zsilipnél lesz, ahol a a Révalmási Tutajosok „vendégmarasztaló babgulyással” várják a résztvevőket. A túrának a környezetvédelem fontosságára való felhívás is célja. 

A Mikoviny-emléktúra kiegészítő rendezvényeként Dunaalmáson, az ottani források természetének és élővilágának megismerésére kerékpáros természetismereti túrát szerveznek Márkus Ferenc természetvédelmi ökológus szakvezetésével október 7-én, szombaton 10.30 és 12 óra között. Az alig másfél órás, 5–6 kilométernyi kerekezés során négy forrást és a legszebb dunai partszakaszokat, ligeteket keresik fel az érdeklődők. Találkozás Dunaalmáson a nagy zsilipnél, a vízitúrázók érkezési helyénél. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában